Pidä paino kurissa helpolla niksillä: Syö joka päivä välipalaa

30.04.2014 20:15 - Reija Saarinen

Välipalat kuuluvat olennaisena osana päivään. Tärkeää on kuitenkin katsoa, mitä suuhunsa laittaa.

Välipalat kuuluvat olennaisena osana päivään. Tärkeää on kuitenkin katsoa, mitä suuhunsa laittaa, ainakin jos haluaa tarkkailla painoaan. Tutkimuksen mukaan näyttää nimittäin siltä, että naiset, jotka nauttivat aterioiden välissä tuoreita hedelmiä, ovat epätodennäköisemmin ylipainoisia.

Tutkimuksessa analysoitiin reilun 18 000 ihmisen ruokapäiväkirjoja. Päiväkirjoihin oli merkitty kaikki 24 tunnin aikana nautitut ateriat. Tulosten mukaan hedelmien nauttimisella aterioiden välissä oli runsaasti positiivisia vaikutuksia, sillä nämä ihmiset voivat monella tapaa paremmin kuin ne, jotka eivät nauttineet välipalaa lainkaan.

Hedelmien syöjät nauttivat vähemmän tyydyttyneitä rasvoja sekä enemmän kaliumia, kuitua, magnesiumia ja C-vitamiinia. Heillä oli myös kaiken kaikkiaan terveellisempi ruokavalio, kuin niilä ihmisillä, jotka eivät syöneet välipaloja. Heillä oli myös pienempi vyötärö ja 16 prosenttia alhaisempi riski ylipainoon.

Tulosten mukaan selvää lienee se, että välipaloja ei kannata pelätä. Kannattaa kuitenkin panostaa tuoreeseen ja maittavaan hedelmään keksin sijaan.

Painoa voi pitää myös kurissa muilla keinoin, kuten runsaasti vettä juomalla. Lisää vinkkejä löydät täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat