Seksiunet kertovat enemmän kuin arvaammekaan - lue, mitä haaveilusi symboloivat

24.04.2013 22:45 - Reetta Haverinen

Kun tiedät, mitä unet merkitsevät, voit samalla oppia lukemaan itseäsi ja tunteitasi paremmin. Alitajuntamme saattaa olla fiksumpi, kuin arvaammekaan!

Erilaiset seksiin liittyvät uniseikkailut ovat varmasti kaikille tuttuja. Oudoista ja odottamattomistakin kuvitelmista ei kannata hätkähtää, sillä yleensä unilla on useampia merkityksiä. Seuraavasta listasta löydät yleisimmät seksiunet ja sen, mitä ne symboloivat.

Tulet petetyksi

Jos näet unta että puolisosi on sinulle uskoton, on turha huolestua. Pettämisunet harvoin merkitsevät sitä, että kumppanisi peuhaisi selkäsi takana. Unitutkija Gillian Hollowayn mukaan tällaiset unet kertovat yleensä siitä, että ihminen tuntee itsensä hetkellisesti hylätyksi. Esimerkiksi jos puolisosi on joutunut paiskimaan menneellä viikolla pidempää työpäivää, olet voinut tuntea olosi kotona yksinäiseksi ja toisarvoiseksi.

Etsit paikkaa peuhailulle

Unet joissa etsit kuumeisesti paikkaa jossa päästä tositoimiin, viestivät siitä, että et ole vähään aikaan viettänyt partnerisi kanssa intiimiä laatuaikaa. Ehkä kaipaat piristystä lakanoiden väliin tai et ole puuhannut pedissä partnerisi kanssa tarpeeksi usein. Seksipaikan metsästysunet voivat Hollowayn mukaan myös kertoa siitä, että kannat huolta sinun ja puolisosi yhteisestä tulevaisuudesta.

Et näe kumppanisi kasvoja

On varsin tavallista, että rakastajasi kasvot jäävät pelkäksi mysteeriksi, eikä henkilöllisyys paljastu koko unen aikana. Unipsykologi Ian Wallacen mukaan tämän tyyppinen uni kertoo, että et itse tiedosta jotain piilevää kykyäsi. Ehkä alitajuntasi yrittää kertoa, että sinun tulisi osallistua seuraavaan kykyjenetsintäohjelmaan?

Seksi jonkun odottamattoman henkilön kanssa

On hämmentävää nähdä unta siitä, että harrastaa kiihkeää seksiä henkilön kanssa josta ei ole unelmoinut romanttisessa mielessä. Peuhaaminen esimerkiksi pomon tai parhaan ystävän kanssa ei kuitenkaan viesti siitä, että sinulla olisi syvältä kumpuavia himoja kyseistä henkilöä kohtaan. Asiantuntija Patricia Garfieldin mukaan nämä unet viestät siitä, että saatat ihailla kyseisen henkilön luonteenpiirteitä ja ominaisuuksia, jotka ehkä tahtoisit itsekin omata.

Seksi sopimattoman henkilön kanssa

Jos näet unta, että harrastat seksiä esimerkiksi parhaan ystäväsi partnerin kanssa, voit syyttää öisistä seikkailuistasi omaa uteliaisuuttasi. Alitajuntamme leikittelee joskus unissamme oudoilla mielikuvilla. Syvemmin tulkiten seksiseikkailusi kuitenkin voivat  viestiä siitä, että koet seksielämäsi junnaavan paikallaan. Ehkä olisi aika rikkoa makuuhuonerutiineja ja keksiä piristystä intiimeihin hetkiin.

Seksi samaa sukupuolta olevan kanssa

Unet, joissa seksiä harrastetaan samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, ovat yleisempiä naisten kuin miesten keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että usein naiset kaipaavat enemmän herkkyyttä ja aistillisuutta petipuuhiinsa. Toisen naisen läheisyys unessa viestii halusta tulla hellityksi ja hoivatuksi. Myös homoseksuaalit miehet saattavat uneksia ajoittain seksistä naisen kanssa juuri näistä syistä.

Julkisella paikalla rakastelu

Jos rakasteluhetki saa unessa yleisöä, voi se symboloida kahta asiaa: merkitys riippuu siitä, tuntuuko muiden katseet sinusta kiusaannuttavilta vai hivelevätkö ne itsetuntoasi. Jos tilanne tuntuu unessa epämukavalta, olet ehkä huolissasi siitä, mitä muut ajattelevat tämän hetkisestä parisuhteestasi. Jos taas olet ylpeä puuhistasi, tahtoisit kuuluttaa kaikille kuinka säkenöivää seksielämäsi tällä hetkellä on.

Seksi julkkiksen kanssa

Yleensä unelmat seksistä julkkiksen kanssa kertovat, että olet lääpälläsi kyseiseen staraan. Mutta entä jos näet unta seksistä kuuluisuuden kanssa, jota kohtaan et tunne minkäänlaista mielenkiintoa? Usein tällaiset unelmat symboloivatkin vain haluasi tulla huomatuksi ja arvostetuksi.

Seksi ex-puolison kanssa

Seksiunet joissa peuhaat eksäsi kanssa voivat saada olosi todella kiusaantuneeksi. On turha kuitenkin potea syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa, sillä unet eivät ole yksiselitteisiä. Uni, jossa eksäsi esiintyy, kertoo oletettavasti siitä, että olet aloittanut juuri uuden suhteen ja punnitset kumppanisi hyviä ja huonoja puolia. Jos et ole vielä uudessa parisuhteessa, voi olla että mieltäsi painavat asiat, jotka sinun tulisi vielä selvittää eksäsi kanssa.

Kolmen kimppa

Unelmointi kolmenkimpasta symboloi, että kaipaat luultavasti enemmän tukea läheisiltäsi tai tunnet, että elämästäsi puuttuu jotain olennaista. Jos naisosapuoli on unessasi dominoivampi, kaipaat luultavasti joitain tunneperäisiä elementtejä elämääsi. Jos taas sänkytouhuissa johtajan asemassa on mies, viestii se ehkä fyysisen huomion kaipuustasi.

Lähde: Australian Women's Health

Kilpailut

Uusimmat