Silmistään voi huolehtia myös syömällä oikein - katso vinkit

19.02.2014 20:15 - Reija Saarinen

Silmistään voi pitää hyvää huolta monin eri keinoin. Yksi parhaista tavoista on syödä oikein.

Alla 7 ruoka-ainetta, jotka pitävät yllä silmien terveyttä.

1. Pinaatti

Pinaattia kannattaa popsia, sillä se auttaa ehkäisemään monia eri silmäsairauksia. Tämä johtuu siitä, että se sisältää karotenoidia, joka tunnetaan myös gluteenina. Se on tärkeässä osassa taistelussa kaihia ja silmänpohjan rappeumaa vastaan.

2. Valkosipuli

Valkosipuli parantaa näköä. Tämä johtuu siitä, että se sisältää rikkiä, joka vahvistaa silmää pitkällä juoksulla.

3. Aprikoosi

Aprikoosi sisältää runsaasti A-vitamiinia. Tämä auttaa silmiä toipumaan vapaiden radikaalien aiheuttamista tuhoista. Tämän lisäksi ne auttavat näköä.

4. Porkkanat

Porkkana sisältää runsaasti A-vitamiinia sekä beetakaroteenia. Ne ovat erinomaisia ravintoaineita silmän terveyttä ajatellen, sillä ne ehkäisevät sokeutta.

5. Kananmunat

Kananmunissa on paljon vitamiineja ja sen lisäksi niissä on rikkiä, aminohappoja sekä lesitiiniä. Nämä auttavat suojautumaan kaihia vastaan.

6. Soija

Soija tekee silmille hyvää, sillä se sisältää tulehduskipulääkettä luonnollisessa muodossa. Tämän lisäksi siinä on runsaasti E-vitamiinia. Näiden vuoksi se on todella hyvä silmille ja näölle.

7. Tumma suklaa

Tummassa suklaassa on flavonoideja, jotka suojaavat silmän verisuonia. Tämän vuoksi tummaa suklaata kannattaa napostella aina silloin tällöin. Näin sarveiskalvot pysyvät hyvässä kunnossa.

Aiemmin olemme uutisoineet mielenkiintoisista silmäfaktoista, joita et välttämättä tiennyt. Lue juttu täältä.

Lähde: Exercise and Nutrition Tips

Kilpailut

Uusimmat