Älä jää flunssan kynsiin: Tunnetko tehokkaat keinot parantaa vastustuskykyä?

16.10.2014 19:06 - Senni Loikala

Flunssa-aallon kaataessa työtovereita ja läheisiä sängyn pohjalle, on mukava itse jatkaa arkeaan terveenä. Sen tietää ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja, joka jakaa tärkeät niksit vastustyskyvyn parantamiseen.

Ravinnon ja terveyden asiantuntija Jaakko Halmetoja on onnistunut pysymään terveenä jo kuuden vuoden ajan. Se tuntuu käsittämättömältä varsinkin nyt, kun monet potevat syysflunssaa. Voice pyysi miestä kertomaan, miten muutkin pysyisivät terveinä jatkossa.

- Suolisto kuntoon. Suurin osa meidän immuunijärjestelmästä on ihan heittämällä suolistossa, Halmetoja sanoo.

Miehen mukaan monien suolistot ovat "nihkeässä tilassa". Jos tahtoo pysyä terveenä, tulee pyrkiä vaalimaan suoliston limakalvojen kuntoa ja hyviä bakteereita. Keinot vaikuttaa ovat onneksi konkreettisia.

- Kannattaa syödä hapankaalia ja ylipäänsä hapatteita. D-vitamiini vaikuttaa huikean paljon. Lisäksi pakuri rauhoittaa suolikanavaa, kertoo Halmetoja.

Superfoodeihin lukeutuva pakuri tunnetaan Suomen luonnon merkittävimpänä antioksidanttilähteenä, joten flunssaa vastaan taistelevien kannattaa sisällyttää sitä ruokavalioonsa.

Vältä kemikaaleja

Halmetoja suosittelee huomioimaan myös ihon bakteerikannat, jos tahtoo pitää flunssat loitolla. Yllätyksenä saattaa tulla, että käyttämänsä kemikaalit ja pesuaineet olisi hyvä valita huolella.

- Moni huuhtoo ihoaan kaiken maailman puolimyrkyllisillä kemikaaleilla pitkin päivää. Erilaisia pesuaineita kannattaa käyttää maltillisemmin ja fiksummin iholla. Itse käytän saippuioita, joissa on probiootteja eli hyviä maitohappobakteereja, vinkkaa Halmetoja.

 

Lue myös: Älä maksa turhaan yskänlääkkeestä: Paras apu köhimiseen löytyy kotitekoisesta juomasta

-  

Kilpailut

Uusimmat