Personal trainer paljastaa yleisimmän syyn suomalaisten treeni-innon karahtamiseen

21.02.2015 15:15 - Henna Koste

Ammattilainen tietää, että elämäntaparemontin ei tarvitse maistua puulta. 

Personal trainer ja Fit you too -fitnessblogia kirjoittava Katri Viirret on huomannut, että suomalainen ryhtyy kuntoprojektiin usein kurjuus-näkökulmalla.

- Etenkin, kun kyseessä on ihminen, jolla on vähän tietoa kehon toiminnasta ja ravitsemuksesta. Ajatellaan, että mahdollisimman vähän ruokaa ja mahdollisimman paljon liikuntaa, Viirret sanoo.

Hän huomauttaa, että etenkin naiset hurahtavat älyttömiin dieetteihin.

- Keho pitäisi totuttaa kunnon ruokaan ja etenkin ruokamääriin. Tällä saadaan aineenvaihdunta hyrräämään ja samalla rasvakin palaa. Kropan on saatava laadukasta polttoainetta, jos ei halua menettää lihaksia, Viirret selventää.

Kunnossa kesän jälkeenkin

Viirret toteaa, että jos haluaa tuloksilleen takuun, kannattaa kääntyä aluksi asiantuntijan puoleen.

- Jos haluaa kuitenkin olla kunnossa kesän jälkeenkin, kannattaa muuttaa muutama asia kerrallaan, eikä laittaa välttämättä kerralla koko elämää uusiksi. Liian suuret muutokset tappavat helposti motivaation, hän varoittaa.

Viirret neuvoo kiinnittämään huomiota aluksi esimerkiksi hyvään aamupalaan. Seuraavaksi työn alle voi ottaa vaikka ruokailuvälit. Jos liikuntapohjaa ei ole entuudestaan, muutama kävelylenkki viikossa on sopivan pehmeä lasku uuteen elämäntapaan. Määrää voi kasvattaa pikkuhiljaa.

- Parempi onnistua muutamassa pienessä asiassa kuin epäonnistua kymmenessä isossa, Viirret sanoo.

Fitnessguru painottaa, ettei ole olemassa pakollisia tai välttämättömiä ruokia. Naama nurinpäin nautitut terveysruuat kasvattavat entisestään himoja epäterveellisiä ja tuttuja herkkuja kohtaan. 

- Jos asiakkaani sanoo, ettei tykkää vaikka puurosta, keksimme tilalle jotain muuta, mikä maistuisi, Viirret kertoo.

Jos kasvikset eivät liiemmin houkuttele, on fiksua aloittaa vaikka porkkanalla päivässä. Myös viherjauhetta voi laittaa muutaman teelusikallisen smoothien sekaan. Sekin on tyhjää parempi.

- Suomalaiset ovat sisukkaita ahertajia. Ajatellaan, ettei asiat tuota tulosta, jos on mukavaa. Elämä voi kuitenkin olla mielekästä, ja silti tavoitteisiin voi päästä. Ja pysyä, Viirret iloitsee.

Lue myös: 8 terveellisenä pitämääsi tuotetta, jotka tekevät kropallesi kaikkea muuta kuin hyvää

Kilpailut

Uusimmat