Maailma ei kaadu epäonnistumisiin - lue neljä opettavaista vinkkiä

17.09.2013 16:15 - Reija Saarinen

Epäonnistuminen saattaa olla toisinaan todella kivuliasta. Tästä huolimatta ei kannata koskaan luovuttaa, vaan suunnata aina täysillä eteenpäin. 

Kun kohtaat elämässäsi epäonnistumisia, pysähdy ja mieti alla olevia vinkkejä. 

1. Anna itsellesi anteeksi.

Älä kiduta itseäsi pohtimalla sitä, mitä sinun olisi tullut tietää tai tehdä toisin. Tapahtuneen jälkeen on helppo ajatella, mitä kaikkea olisi tehnyt toisin, jos olisi tiennyt seuraukset. Älä tuhlaa aikaa itsesi mollaamiseen, sillä se saa vaan olosi vielä kurjemmaksi. Opi tästäkin virheestä ja suuntaa eteenpäin. 

2. Puhu.

Etsi olkapää johon voit nojata. On tärkeää puhua omasta epäonnistumisestaan ihmiselle, joka osaa kuunnella ja olla tukena. Useimmat ihmiset eivät halua puhua omasta epäonnistumisestaan, koska he häpeilevät. Tämä saattaa johtaa siihen, että he jäävät vaille hyviä neuvoja ihmisiltä, jotka kenties ovat kokeneet jotain vastaavaa. Jos ei halua puhua ystävilleen ja läheisilleen, voi myös puhua ihan kenelle tahansa muulle, vaikka jollekin täysin tuntemattomalle. Pääasia on, että puhuu. 

3. Ota vastuu.

Älä syyttele tapahtuneesta muita, vaan ota itse vastuu omista teoistasi. Aina voi syytellä muita ja toivoa, että asiat muuttuvat. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että myös itse voi olla väärässä. 

4. Kokeile uudestaan.

Älä lopeta, vaan kokeile uudestaan ja uudestaan. Toinen yritys on yleensä aina huomattavasti onnistuneempi kuin toinen. Luovuttamista ei kannata harkita, sillä aina voi yrittää uudelleen.

Lähde: Inc

Kilpailut

Uusimmat