Ethän istu väärässä asennossa? 8 vinkkiä oikeaan

06.05.2014 14:15 -

Korjaa oma istumisasentosi mahdollisimman hyväksi ja voit paremmin.

Istumisen sanotaan olevan yksi kehon lepoasennoista, jossa kehon paino kohdistuu pakaroille ja reisille. Istumisesta keskustellaan paljon nykypäivänä, koska suurin osa töistä ja siirtymisistä suoritetaan istuen. Istumisenkin voi nimittäin tehdä väärin.

Ihmisillä, jotka tekevät töitä istualtaan, on kaksi kertaa suurempi todennäköisyys sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin kuin fyysistä työtä tekevillä. Sydänkohtauksen todennäköisyys istumatyötä tekevillä on jopa 54 prosenttia. Tutkijat ovat todenneet, että oikea istuma-asento voi tehdä ihmisestä onnellisemman, itsevarmemman ja rohkeamman riskien ottajan.

Alla lueteltuna ne asiat, jotka kuuluvat hyvään istuma-asentoon:

1. Jalkojen tulisi osua lattiaan. Lyhyet henkilöt voivat vaikka asettaa kansion jalkojensa alle niin, että jalat ovat 90 asteen kulmassa.

2. Jalkoja tai nilkkoja ei tulisi ristiä.

3. Polvien tulisi olla istuessa lantion korkeudella.

4. Alaselän tulisi olla hyvässä ryhdikkäässä asennossa. Sitä voi tukea istuessa vaikka asettamalla tyynyn alaselän ja selkänojan väliin.

5. Pidä hartiat takana ja laskettuina.

6. Nosta rintaasi ja vedä vatsa sisään.

7. Anna käsillesi mahdollisuus levätä tuolin käsinojalla. Ranteet ja kyynärvarret rentoutuvat oikeanlaisella käsinojalla.

8. Työpöydän tulisi olla kyynärvarren korkeudella ja näin monitorin yläosa on silmien tasolla.

Uutisoimme aikaisemmin myös istumisen vaikutuksista mielenterveyteen. Artikkelin pääset lukemaan tästä.

Lähde: BuzzFeedYellow


Kilpailut

Uusimmat