5 yllättävää silmäfaktaa, jotka jokaisen tulisi tietää

15.06.2014 12:15 - Linda Arponen

Tiesitkö, että vaaleat silmät ovat herkemmät kuin tummat? Entä mikä on paras nukkuma-asento silmiä ajatellen?

Silmien sanotaan olevan sielun peili. Mutta ovat ne paljon muutakin. Alla viisi erikoista silmäfaktaa, jotka saattavat yllättää.

1. Menetämme joka päivä silmäripsiä

On vaikea sanoa, kuinka monta silmäripseä meiltä irtoaa päivittäin, mutta yleensä määrä on 1-4. Jos ripsiä lähtee enemmän kuin neljä päivässä, voi siihen vaikuttaa se, miten silmiä kohtelee. Jos käyttää esimerkiksi liikaa meikkiä, on allerginen meikille, poistaa meikin kovakouraisesti, hankaa silmiä, syö huonosti tai on liian vähän nesteytetty, voi ripsiä lähteä enemmän. Silmäripset kasvavat 2-4 viikossa vain noin sentin verran, joten kohtele ripsiä kauniisti.

2. Selällä nukkuminen kannattaa

Kyljellä tai mahalla nukkuminen voi työntää nesteitä silmien alle, jonka seurauksena voivat syntyä silmäpussit.

3. Kaikki aurinkolasit eivät suojaa silmiä UV-säteiltä

Joissakin aurinkolaseissa ei todellisuudessa ole UV-suojaa ja tällaisten käyttäminen on itse asiassa pahempaa, kuin aurinkolasittomuus. Näin siksi, että valeaurinkolasit huijaavat silmiä luulemaan, että ne ovat suojatut.

4. Vaaleat silmien värit ovat herkempiä kuin tummat

Erivärisillä silmillä näkee yhtä hyvin. Kuitenkin silmät, joiden sävy on vaalea, ovat usein valolle herkempiä kuin tummat. Niissä on vähemmän pigmenttejä, jotka estävät valon pääsyn silmään. Vaaleasilmäisillä voi olla myös suurempi riski saada silmänpohjan rappeuma.

5. Kun silmät vuotavat, ne ovat todellisuudessa kuivat

Silmässä on rauhanen, jossa kyyneleet muodostuvat. Jos silmäsi ovat kuitenkin todella kuivat, päästää rauhanen kaikki kyyneleet pois kerralla saaden silmät vuotamaan.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Beauty High

Uutisoimme aiemmin siitä, mitä silmien väri kertoo ihmisen persoonasta. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat