Eikö omissa kullannupuissasi ole mitään vikaa? Suomalaispoliisin kirjoitus herättää ajattelemaan

14.11.2014 10:52 - Reija Saarinen

Ita-Uudenmaan poliisin nettisivuilla on julkaistu kirjoitus, joka saa ajattelemaan.

Kiusaaminen on ollut tänäkin syksynä isosti tapetilla. Tähän päivänpolttavaan aiheeseen on nyt myös oman sanansa sanonut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevä Matti Koski. Miehen internetissä julkaistu kirjoitus onkin saanut paljon huomiota julkisuudessa tärkeän sanomansa vuoksi.

Kosken mukaan tänäkin syksynä riita-asiat ovat olleet tapetilla ja ikävä kyllä niitä ovat myös leimanneet muutamat seikat.

"Ikävä piirre tämänkin syksyn selvittelyissä on ollut se, että omassa kullannupussa ei ole nähty mitään vikaa. Ennen kuin vanhemmat tätä lukiessanne nielette aamukahvinne väärään kurkkuun, niin miettikää, voiko pääsääntöisesti yksin riidellä ja mieltänsä pahoittaa. Kotonako ei tule vääntöä mistään ja sisaruksetkin saavat aina olla rauhassa, jep. Lapsellannekin saattaa olla paha päivä ja hänkin voipi kohdella muita sopimattomasti."  Koski kirjoittaa. 

Kosken mukaan kuitenkin suurin osa vanhemmista ymmärtää sen, että myös oma lapsi voi joskus mokata.

"Täytyy kyllä samaan hengenvetoon virkkoa, että suurin osa vanhemmista on hyvin ymmärtäväisiä yhteisissä kasvatuskeskusteluissa ja lapset ottavat vastuunsa tekemisistään, vaikka vähän kirpaisisikin."

Lue myös: Poliisin jakama kirjoitus koulukiusaamisesta puhuttelee: Minkä päätöksen sinä teet?

Lähde: Poliisi.fi

Kilpailut

Uusimmat