Valokuvausprojekti raiskauksen uhreista pysäyttää: "Älä teeskentele, ettet pidä tästä"

23.09.2013 20:15 - Rea Tallgren

Raiskaus ei ole koskaan uhrin vika. Raiskaajat kuitenkin monesti ovat sitä mieltä, että näin on. Tämä käy viiltävän selvästi ilmi valokuvausprojektista, jossa raiskauksen uhrin kertovat, mitä heidän raiskaajansa ovat heille sanoneet.

Project Unbreakable on jatkunut jo vuodesta 2011. Siinä raiskauksen uhrit poseeraavat kameralle kylttien kanssa, jossa he kertovat, mitä heidät raiskanneet miehet tai naiset ovat heille sanoneet. Järkyttäviä ovat myös kuvat, joissa jotkut uhrit kertovat, kuinka asiatonta kohtelua he ovat saaneet poliisin tai hoitohenkilökunnan toimesta raiskauksen jälkeen.

Eräs nainen on joutunut raiskatuksi hänen äitinsä ollessa seinän toisella puolella. "Ole hiljaa, sillä tapan äitisi, jos hän herää ja tulee paikalle, ja sitten se on sinun vikasi." nainen kertoo kyltissään raiskaajansa sanoneen.

"Jos kerrot tästä jollekin, olet yhtä suuressa pulassa kuin minäkin." kertoo tummahiuksinen nainen hänen raiskaajansa sanoneen hänelle. Raiskaaja oli 50, tyttö vasta 13.

"Sinä et todellakaan ole neitsyt, olet selvästi tehnyt tätä ennenkin." 48-vuotias tenniksen opettaja oli sanonut 15-vuotiaalle oppilaalleen.

"Hyshys kultaseni, tämä on kohta ohi." kylttiä pidellyt nainen kertoi raiskaajan kuiskanneen hänelle neljän miehen parveillessa sängyn ympärillä odottamassa omaa vuoroaan.

"Meidän ei olisi pitänyt tehdä tätä." kertoo eräs kasvonsa peittänyt nainen opettajansa sanoneen hänelle. "Minä olin 12. En muista, mitä me teimme." hän jatkaa.

"Älä huoli, kaikki pojat tykkäävät tästä" oli raiskaaja sanonut kyltin kanssa poseeraavalle miehelle.

Katso kaikki hätkähdyttävät kuvat uhreista tästä!

Suomessa tukea raiskauksen uhreille löytyy monenlaista apua. Lue lisää Tukinaisen sivuilta tästä.

Kilpailut

Uusimmat