10 tapaa, joilla koira tekee elämästäsi paljon paremman

04.02.2014 08:45 - Karoliina Kotala

Vaikka koiran omistamiseen kuuluukin oma vastuunsa ja työnsä, on se palkitsevampaa kuin moni olisi ikinä alkujaan uskonutkaan.

Lukemattomat tutkimukset ovat osoittaneet, että koiran omistaminen vaikuttaa merkittävästi ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin. Alla useampi syy sille miksi koira on lemmikkinä todellinen yliveto.

1. Saat liikuntaa
Sadepäivinä tai pakkasiltoina koiran kanssa ulos lähteminen voi tuntua kurjalta, mutta pysyt huomattavasti aktiivisempana kuin koirattomat ihmiset. Muista siis seuraavan kerran suunnatessasi ulos, että koirasi tekee palveluksen myös sinulle.

2. Olet hyvä ihmissuhteissa
Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että ihmiset, joilla on vahva suhde omaan lemmikkiinsä luovat kiinteitä suhteita myös muihin ihmisiin. Samassa tutkimuksessa selvisi myös, että nuoret, jotka loivat kiinteän suhteen lemmikkiinsä olivat muita empaattisempia ja itsevarmempia.

3. Koira voi pelastaa henkesi
Koiran hajuaisti on arviolta miljoona kertaa tarkempi kuin ihmisellä. Marine-niminen koira nousi kuuluisuuteen hiljattain, sillä se pystyy haistamaan 91 prosentin tarkkuudella ihmisen hengityksestä onko tällä syöpä. Toinen esimerkki hengenpelastajakoirista ovat Teksasissa koulutetut koirat, jotka haistavat pienenkin pähkinänmurusen. Kyseiset koirat ovatkin olleet suureksi avuksi ihmisille, jotka kärsivät hengenvaarallisesta pähkinäallergiasta.

4. Katsekin riittää
Japanissa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että pelkästään koiran katsominen saa olon onnellisemmaksi. Jo koirien silmiin katsominen riitti nostamaan oksitosiinitasoja, joka vaikuttaa ilon ja onnen tunteisiin.

5. Koira rauhoittaa ja rentouttaa
Lemmikkikirien on todettu vähentävän päivittäistä stressiä. Jo pelkästään samassa huoneessa oleminen koiran kanssa alentaa stressiä, tuoreen tutkimuksen mukaan.

6. Toivut helpommin
Koirien on todettu nopeuttavan ja auttavan sotilaiden toipumista sotakokemuksien synnyttämistä traumoista.

7. Ehkäisee ihottumaa
Vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että lapset jotka olivat allergisia koirille, mutta elivät heidän kanssaan ainakin ensimmäisen elinvuotensa kärsivät muita epätodennäköisemmin kroonisesta ihottumasta elämänsä aikana.

8. Et ole yksin
Koira on hyvä seuralainen ja tutkimusten mukaan yli 60-vuotiaat koiranomistajat kärsivät neljä kertaa muita epätodennäköisemmin masennuksesta.

9. Näytät puoleensavetävämmältä
Briteissä tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että koiran omistaminen tekee ihmisestä puoleensavetävämmän. 85 prosenttia 600 vastaajasta koki myös, että koiranomistajaa on helpompi lähestyä.

10. Arvostat elämän perusasioita
Koira opettaa meitä vuorovaikutuksen yksinkertaisimpiin muotoihin. Kännykoiden, tablettien ja tietokoneiden aikakaudella koira tarvitsee meiltä vain kosketusta, katsetta ja helliä sanoja.

Uutisoimme myös hiljattain asioista, joita lemmikkikoirasi sanoisi sinulle, jos pystyisi. Katso koskettava lista täältä.

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat