Aseet aknea vastaan löytyvät ruokakaapistasi – 6 vinkkiä

31.08.2014 16:15 - Linda Arponen

Finnit voi saada kuriin muutamalla perusruoka-aineella, jotka löytyvät lähes joka kodista.

Jos kärsit aknesta, voi hoitotuotteiden loppuminen tuntua katastrofilta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että kotoasi saattaa löytyä jo valmiiksi ruokatarvikkeita, joita voit käyttää hyväksi finnien nujertamisessa.

Kokeile esimerkiksi seuraavia ruoka-aineita taistelussasi aknea vastaan.

Hunaja

Raaka hunaja on yksi parhaimmista luonnollisista superruoista. Hunaja sisältää paljon antioksidantteja, ravinteita ja entsyymejä, joten laita sitä pieni nokare esimerkiksi illalla ennen nukkumaanmenoa finnien päälle. Näin punoitus vähenee ja iho pehmenee.

Valkosipuli

Valkosipuli voi kuivattaa finnejä tehokkaasti. Hiero siis valkosipulikynnen mehua alueille, jotka tarvitsevat hoitoa. Muista huuhdella käsittelyn jälkeen ja varo, ettei valkosipulia mene silmiisi.

Teepussit

Ota märkä pussi vihreää teetä ja anna sen jäähtyä. Kun pussi on viileä, aseta se lepäämään kasvojesi ongelma-alueille. Vihreä tee on antiseptistä ja se estää luonnollisesti tulehduksia.

Öljyt

Hiero muutama tippa oliivi-, avokado tai kookosöljyä iholle. Puhdista sen jälkeen pumpulitupolla, joka on kostutettu haalealla vedellä.

Jää

Kääri jääpala talouspaperipalaan ja painele sillä finniä tai tulehtunutta aluetta. Saat näin vähennettyä turvotusta.

Kaurahiutaleet

Sekoita pieni määrä kaurahiutaleita veteen. Älä laita liikaa vettä, jotta seos pysyy tahnamaisena. Lisää seokseen lisäksi hiukan hunajaa. Levitä naamio sen jälkeen kasvoillesi ja anna vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ennen kuin huuhtelet sen pois. Kaurahiutaleet poistavat kasvoilta öljyjä ja likaa ja lisäksi kuorivat ihon hellästi.

Lue pidempi lista täältä.

Olemme kertoneet aiemmin kuusi askelta hehkuvampaan ihoon. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Beauty High

Kilpailut

Uusimmat