Robinin levyä myyty 80 000 – ei siltikään Suomen Virallisella Albumilistalla

13.04.2012 18:15 -

Teinikomeetta Robinin Koodi-levyä on myyty nelinkertaista platinaa, eli 80 000 kappaletta. Tilanteesta erityisen poikkeuksellisen tekee se, että levy ei ole ollut yhtään viikkoa virallisella, normaalihintaisten julkaisujen albumilistalla.

Koodi-levyä ei näkynyt normaalilla, virallisella Suomen albumilistalla sen hinnan takia. Levyä kun on myyty huokeammalla hinnalla, jonka johdosta se meni suoraan ilmestyttyään Mid price -listalle.

Tilanne on erikoinen monestakin syystä - ensinnäkin, 80 000 levynmyynti ei ole nykypäivän laskevan albumimyynnin aikaan missään määrin yleistä. Toisekseen, uusien julkaisujen kohdalla levyn hinta kun on yleensä normaali, eikä niitä kättelyssä kaupata Mid price -hintaan.

Levylistaa koostavan Musiikkituottajat ry:n Tommi Kyyrä kommentoi aiemmin Voicelle Robinin julkaisua. Kyyrän mukaan on poikkeuksellista, että levyä myydään niin huokeaan hintaan.

- Ei se tavallista ole. Onhan meillä aina levy-yhtiöitä, joiden tuotannosta pääosa julkaistaan alemmassa hintaluokassa. Yleensähän tietysti äänitteiden osalta hinnoittelu noudattelee samaa kuin muissakin tuotteissa, eli uutuustuote maksaa enemmän kuin vanhempi tuote. Saa nähdä tuleeko tapa yleistymään

Kilpailut

Uusimmat