Aikatauluta seksi – se voi pelastaa suhteesi!

24.08.2012 10:15 - Eeva Rajala

Ihminen yleensä laittaa kalenteriin kaikki tärkeimmät asiat, kuten lääkäriajat, syntymäpäivät, treenipäivät ja juhlat. Mikseivät pariskunnat merkitsisi kalenteriin myös seksiä?

Asiantuntijoiden mukaan seksin aikatauluttaminen ja kalenteriin merkitseminen voi hyödyntää merkittävästikin parisuhdetta. Kiireisinä viikkoina tai kuukausina seksin merkitseminen kalenteriin saattaa olla paras ja ainoakin tapa pitää kiinni intiimiydestä, joka muuten saattaa muiden "tärkeimpien" asioiden takia jäädä viimeiseksi.

- Näen jatkuvasti hyvin nuoria pariskuntia, jotka työskentelevät 14- tai 15-tuntisia päiviä ja he pohtivat, mikseivät he harrasta seksiä. Ja vanhemmat 50-, 60- ja 70-vuotiaat eivät näe seksiä niin arvokkaana. He ovat nämä kaikki vuodet laittaneet seksin kaiken muun taakse. Ihmisen pitää olla valmiina tekemään seksistä tärkeä, kertoo tohtori Janice Epp San Franciscon seksuaalisen tutkimuksen laitokselta.

Vaikka seksin aikatauluttaminen ei välttämättä kuulosta kovin romanttiselta, se saattaa pelastaa monien ihmisten seksielämän ja samalla parisuhteen. Yhtäkkiä pariskunta huomaakin, että aikataulutus toimii ja toisen hellimiselle löytyy sittenkin aikaa.

Kaksi vuotta sitten tehdyn amerikkalaistutkimuksen mukaan 22 prosenttia naimisissa olevista 50 - 59-vuotiaista naisista ei ole harrastanut lainkaan seksiä viimeiseen vuoteen. Miehistä lähes 21 prosenttia vastasi samalla tavalla.

Tohtori Eppin mukaan seksin aikatauluttamista voidaan verrata täydellisesti treffien aikataluttamiseen. Kun se lukee kalenterissa, niin ihminen alkaa innostua asiasta ja odottaa todenteolla tapahtumaa.

- Jotkut sanovat, että seksin pitää olla spontaania, mutta tuo ajattelu on täyttä sontaa! Suunnittelet kaikki muutkin asiat elämässäsi, etkä valita niistä. Voit tehdä saman asian seksin kanssa, Epp neuvoo.

Eppin mukaan seksitreffit kannattaa sopia sellaiseen ajankohtaan, milloin kummallakin osapuolella on energiataso korkealla. Se voi olla aamulla ennen töihin lähtöä ja ennen lasten heräämistä tai se voi olla viikonloppuna iltapäivän rentoutumisen hetki.

Ota siis kalenteri esiin kumppanisi kanssa, ja tarkastakaa viikonlopun ja ensi viikon aikataulut jo nyt.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat