Miesten ja naisten luonteissa todella on eroja - tutkimus selvitti suurimmat

06.03.2015 15:45 - Senni Loikala

Arvaatko, kumpi sukupuoli on taipuvaisempi narsismiin ja valtaan? Tutkimus selvitti kiinnostavia asioita naisten ja miesten eroista.

Naiset ja miehet eivät ole aivan samasta puusta veistettyjä. Näin voisi sanoa tuoreen Psychological Bulletin -lehdessä julkaistun tutkimuksen perusteella. Siitä selviää, millaisia luonteeseen ja valtaan liittyviä eroavaisuuksia sukupuolten välillä usein on.

Miesten väitetään olevan naisia taipuvaisempia narsismiin ja he myös tuntevat olonsa kauniimpaa sukupuolta useammin etuoikeutetuksi. Tutkimus väittää, että miehet myös käyttävät muita hyväksi naisia herkemmin.

- Verrattuna naisiin, miehet ovat itsevarmempia ja vallanhaluisempia, mutta ekshibitionistisella tasolla eroavaisuuksia ei ole, tarkoittaen sitä, että molemmat sukupuolet ovat tasavertaisen taipuvaisia turhamaisuudelle ja itsekeskeisyydelle, tutkija Emily Grijalva sanoo.

Vaikka joitakin poikkeavuuksia löydettiin, yleisesti ottaen ei naisten ja miesten välillä tutkimuksen mukaan ole valtavia eroja. Ne ovat enemmän yhteydessä luonteeseen kuin sukupuoleen.

Tutkimuksessa käytiin yli 30 vuoden ajan läpi lähes puolta miljoonaa ihmistä koskevia tietoja. Onko sinusta kaikille tutussa sanonnassa kuitenkin jotakin perää: "Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta"?

Seuraava artikkeli: Herttaista: Miehet teeskentelevät flunssaa saadakseen huomiota

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat