Mitä rakkaus oikeasti on? Koskettavat vastaukset koottiin yhteen

19.12.2014 14:45 - Rea Tallgren

Rakkaus on... niin, mitä se on? Siihen kysymykseen vastaavat nyt monet asiantuntijat. Vastaukset liikuttavat ja muistuttavat siitä, mikä on tärkeää.

Daily Mail kysyi asiantuntijoilta, mitä rakkaus oikeastaan on. Näin he vastasivat:

Minut tekee surulliseksi se, kun täydelliset pariskunnat eroavat ja sanovat, etteivät he rakasta toisiaan enää. Yhdeksän kertaa kymmenestä he kyllä rakastavat toisiaan, mutta he eivät enää tunnista rakkautta.

He uskovat, että rakkaus on intohimoa, joka vie jalat alta, mutta oikeasti sitä se ei ole. Rakkaus on kilteyttä ennemminkin kuin intohimoa ja anteeksiantoa enemmän kuin romantiikkaa.

Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä enemmän rakkaus muuttaa muotoaan. Seksuaaliset halumme tai itsekyytemme eivät enää ohjaa meitä, vaan ymmärrämme, että rakastamme toisiamme tapahtui mitä tahansa.

Parisuhdeasiantuntija Virginia Ironside

Rakkaus on alati muuttuva tunne. Ensimmäisinä päivinä se on fyysistä. Haluat vain koskettaa kumppaniasi ja rakastella hänen kanssaan. Joillakin onnekkailla kaikki vain loksahtaa kohdalleen ensimmäisestä hetkestä alkaen.

Mutta kun himo asettuu, ja opit tuntemaan ihmisen paremmin, se todennäköisesti johtaa johonkin syvempään ja epäitsekkäämpään. Rakkaus on sitä, että olisit valmis antamaan henkesi toisen puolesta.

Kirjailija Barbara Taylor Bradford

Rakkaus on oikeastaan nykyään meidän jumalamme. Ihminen voi kuulua mihin tahansa uskontoon, mutta kaikki uskovat samanlaiseen rakkauteen. Lähes kaikkien mielestä elämä ilman rakkautta on epätäydellistä. Väitämme, että rakkaus on ehdotonta, ikuista, puhdasta ja epäitsekästä.

Filosofi Simon May

Rakkaus on liima, joka sitoo meidät yhteen. Se on se valuutta, jolla ihmissuhteet toimivat. Rakkauden antaminen ja saaminen on elintärkeää, jotta ihminen voisi henkisesti ja fyysisesti sitä hyvin.

Ajatus siitä, että maailmassa olisi meille kaikille vain yksi oikea, on täysin yhteiskunnan luoma uskomus. Rakkaus voi olla myös vaikeaa, joten ei ole ihmekään, että haluaisimme tietää tarkkaan, mitä rakkaus on.

Me olemme ihmisinä kyvykkäitä rakastamaan monia ihmisiä, eri tavoin ja elämämme eri aikoina. Ja kun me olemme parisuhteessa, rakkaus voi muuttaa muotoaan. Ja kun intohimo laantuu, rakkaus muuttaa muotoaan ja muuttuu elämämme olosuhteiden mukaan.

Ruth Sutherland, Englannin isoimman parisuhdeneuvontajärjestö Relaten johtaja

Yhtenä päivänä hiljattain istuin yhden vanhimmista ystävistäni kanssa, ja pidin häntä kädestä. Hän jutteli minulle. Yhtäkkiä minut pysäytti ajatus: "Sinä olet ollut rinnallani synnytyksissä, kuolemissa, avioliitossa, rakkaudessa ja sairauksissa. Ja olet vieläkin siinä."

Se pakahduttava tunne, jonka sillä hetkellä tunsin, oli rakkautta. Kutsun noita jumalallisiksi hetkiksi: katsot toisen ihmisen sydämeen ja tunnet jotain niin voimakasta ja kontrolloimatonta, että sitä ei voi kuvailla muuten kuin rakkaudeksi.

Rakkaus on sitä, että on valmis auttamaan toista. Se ei ole suloista ja romanttista, vaikka se onkin mahtavaa. Minusta rakkaus on sitä, että tukee toista, kun hän sitä tarvitsee.

Rabbi Laura Janner-Klausner

Rakkaus on sitä, että ostaa paljon lahjoja. Ja että on kiltti.

James Price, kuusivuotias koululainen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat