Haluatko hoikistua? Oikeanlaisella aamiaisella onnistut

04.08.2014 13:40 - Heli Thoren

Tutkijat selvittivät, minkälainen on ihanne aamiainen painonpudotusta ajatellen.

Aamiaista sanotaan päivän tärkeimmäksi ateriaksi, eikä syyttä. Aamiainen käynnistää kehon aineenvaihdunnan, jolloin parhaimmillaan jopa hoikistut aamiaista popsimalla. Muista kuitenkin syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Seuraavien aamiaisvinkkien avulla hoikistut:

1. Muroannoksen koko

Jos syöt mielelläsi muroja aamupalaksi, kiinnitä huomiota annoskokoon. Jos syöt niitä ison saavillisen, kevyiden murojenkin kalorimäärä kohoaa turhan korkeaksi. Katso muropaketin takaa oikea annoskoko ja pidä siitä kiinni.

Tutkimusten mukaan murojen koolla on myös merkitystä. Pientä mysliä mahtuu kulhoon huomattavasti enemmän kuin vaikkapa suurempia hiutaleita. Mitä suuremmat murot, sitä vähemmällä kalorimäärällä tulet toimeen.

2.  Suosi ruisleipää

Tutkimusten mukaan kuidut pitävät pidempään kylläisenä. Suosi siis kuiturikasta ruisleipää tai ruispuuroa aamiaisellasi.

3. Syö enemmän

Tuoreen tutkimuksen mukaan suuremman aamiaisen syöminen kannattaa - vaikka se tarkoittaakin suurempaa kalorimäärää. Tutkimuksen mukaan ne, jotka söivät 700 kalorin aamiaisen laihtuivat enemmän kuin ne, jotka söivät 500 kalorin aamiaisen. Tutkijat selittävät ilmiötä sillä, että aineenvaihdunta toimii rivakasti, kun aamiainen on suuri. Lounaallakaan ei tule syötyä yhtä paljon kuin silloin, jos aamiainen on kevyempi.

4. Syö proteiinia

Proteiinipitoinen aamiainen pärjäsi tutkimuksissa parhaiten - mitä tulee koehenkilöiden hoikistumiseen. Proteiinipitoisen aamiaisen syöneet pysyivät kylläisenä muita pidempään. He eivät myöskään sortuneet välipaloihin päivän aikana yhtä helposti.

5. Puuro pesee murot

Aamiaistutkimuksen mukaan puuro piti kylläisenä muroja pidempään. Puuroa aamulla syöneet kokivat olonsa paitsi kylläisemmäksi myös paremmaksi kuin he, jotka popsivat muroja. Suosi siis puuroa, jos haluat hoikistua.

6. Kananmunat kunniaan

Tehokkaasti hoikistuivat he, jotka söivät aamiaisellaan kaksi kananmunaa. Ne sisältävät paitsi runsaasti proteiinia myös pitävät kylläisenä ja täyttävät.


Haluatko vaihtelua normipuuroon? Tuunaapuurosi hyvillä vinkeillä. Lue lisää täällä.

Lähde: Womenhealthmag.com

Kilpailut

Uusimmat