Kolme ihanaa hedelmää, jotka saavat ihosi heleäksi

16.11.2013 19:15 -

Hedelmien tiedetään olevan terveellisiä, mutta tiesitkö joidenkin hedelmien olevan myös hyväksi iholle?

Kurpitsa, karpalo ja granaattiomena ovat herkullisia hedelmiä, joita käytetään monesti syksyisissä resepteissä. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja ja rasvahappoja, jonka takia ne ovat hyviä iholle.

Kurpitsa

Tämä hedelmä on täynnä A-, C-, E- ja K -vitamiineja, rasvahappoja ja sinkkiä. Kurpitsan siemenien öljyä voidaan käyttää silmävoiteina mustien silmänalusien hoitoon. Öljyä voidaan käyttää myös hilseilyn poistoon ja aknen hoitoon.

Karpalo

Karpalo sisältää Omega-3-, -6- ja -9-rasvahappoja sekä E-vitamiinia. Lisäksi sillä on luonnollisia antiseptisiä ominaisuuksia. Sen öljy ei pelkästään suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, vaan se hoitaa myös aknea, ekseemaa ja psoriaasia. 

Granaattiomena

Granaattiomena sisältää rasvahappoja ja suuria määriä antioksidantteja. Granaattiomenan öljy on loistava keino solujen nuorentamiseen, herkän ihon rauhoittamiseen, ihon suojaamiseen ympäristöhaitoilta ja jopa rasvaisen ihon nesteyttämiseen.

Jokaista näitä kolmea hedelmää voidaan yhdistää jugurtin ja hunajan sekaan, käyttää hoitokeinona kasvo- tai vartalomaskina sekä syödä ravitsevana herkkuna. 

Lähde: Hello Beautiful

Kilpailut

Uusimmat