4 tärkeää ohjetta: Kuinka voit alkaa elämään, niin kuin todella haluat

18.06.2014 13:40 - Heli Thoren

Muutaman oivalluksen avulla saat elämästäsi täydempää ja oivallat jotakin oleellista.

Hyvä elämä tarkoittaa meille kaikille erilaisia asioita, mutta varmasti jokainen haluaa olla onnellinen. Jotta onnen voi saavuttaa, kannattaa keskittyä elämässään hyvään ja muutamaan muuhun tärkeään asiaan:

1. Hyväksy muutos

Juuri kun olet onnellisimmillasi ja ajattelet, että nyt ymmärrät, miten elämän kuuluu mennä, jokin muuttuu. Muutoksesta ei pidä ahdistua, eikä sitä pidä pelätä. Kun hyväksyt, että muutos kuuluu elämään, kaikesta tulee helpompaa. Ole onnellinen tästä hetkestä ja suhtaudu tulevaisuuteen levollisesti. Muutos kuuluu asiaan.

2. Tyytymättömyys on hyvä asia

Moni suhtautuu tyytymättömyyteen ahdistavana tilana. Pidä sitä ennemmin merkkinä siitä, että olet valmis johonkin muuhun: uuteen aikaan. Tyytymättömyys kannattaa käyttää virtana pyrkiä eteenpäin, parempaan aikaan.

Kun tunnet itsesi tyytymättömäksi, unelmoi rohkeasti. Elämän tarkoitus on kasvaa ja mennä eteenpäin ja opetella tuntemaan itseään paremmin.

3. Uskalla kohdata tuntematon

Moni jämähtää epätyydyttävään elämäntilanteeseen, koska pelkää tuntematonta. Jos ei uskalla hypätä, ei voi koskaan kokea jotain uutta ja ihanaa. Moni ajattelee saavansa turvaa työstä, ystävistä, rahasta tai ihmissuhteesta. Kun niihin tarrautuu, vaikka ne eivät tuntuisi hyvältä, joutuu elämään tyytymättömänä aina. Elämä ei ole tyytymistä.

Uskalla myöntää itsellesi, jos et ole tyytyväinen elämääsi. Silloin on muutoksen aika, vaikka se pelottaisikin.

4. Kasvata itsetuntoa

Jotta tuntemattoman kohtaaminen olisi helpompaa, kannattaa keskittyä oman itsetunnon kasvattamiseen. Älä rakenna omaa elämääsi toisen ihmisen varaan tai hyväksynnän tunteeseen, jonka saat toisten ihmisten avulla. Uskalla olla itsesi kokoinen ja rakastaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet. Kun kasvatat vankemman itsetunnon, et joudu koskaan pelkäämään. Tiedät, että kaikki menee hyvin ja selviät. Tämä ei silti tarkoita, etteivätkö hyvät ihmissuhteet olisi tärkeitä ja rikastuttaisi elämääsi. Tärkein suhde on silti suhde itsesi kanssa.


Pidä itsestäsi enemmän. 21 vinkkiä täällä.


Lähde: Cavemancircus.com

Kilpailut

Uusimmat