Musiikilla on vaikutus urheilussa - kuunteletko sinä lenkeillä oikeanlaista musiikkia?

13.08.2014 16:35 - Susanna Karttunen

Mitä voimakkaammat bassot, sen paremmmin jaksat urheilla.

Biisien bassotasoilla on yhteys siihen, kuinka sporttisen fiiliksen musiikki antaa liikkujalle. Uuden tutkimuksen mukaan kappale, jossa on voimakas basso, saa ihmisen tuntemaan itsensä tehokkaammaksi ja energisemmäksi.

Aikaisemmat tutkimukset ovat myös osoittaneet basson ja tarmokkuuden välillä olevan yhteys. Tutkijat halusivat paneutua asiaan paremmin osana uutta tutkimusta. He editoivat musiikkikappaleesta voimakas- ja heikkobassoisen version. Koehenkilöitä pyydettiin kuuntelemaan jompaakumpaa versiota ja samalla he vastasivat kysymyksiin, joissa he arvioivat, kuinka voimallinen ja tehokas olo heillä oli juuri sillä hetkellä.

Tutkimustulokset todistivat, että voimakasta bassoa kuunnelleet myös tunsivat olonsa voimakkaammiksi kuin hiljaisemman bassoraidan versiota kuunnelleet.

Kovaääninen basso ei kuitenkaan ole ainoa asia musiikissa, joka auttaa urheilusuorituksessa. Esimerkiksi Queenin We Will Rock You -kappale ei ole voimakasbassoinen, mutta ihmiset silti pitävät sitä yhtenä parhaista urheilusuoritusta boostaavista biiseistä. Tärkeintä on löytää kappaleita, jotka saavat juuri sinut energisiksi.

Uutisoimme aiemmin musiikin vaikutuksista liikuntasuoritukseen. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat