Olisitko uskonut? Nauru saattaa helpottaa nuhaisen oloa

04.03.2014 16:15 - Reija Saarinen

Naurusta on apua moneen vaivaan.

Tälläkin hetkellä Suomessa jyllää erilaisia flunssaviruksia, jotka ovat kaataneet sänkyyn sekä lapsia että aikuisia. Yleensä nuhaa lääkitään särkylääkkeillä ja levolla, mutta tutkimuksen mukaan myös yksi hyvin arkinen asia saattaa helpottaa oloa.

Brittitutkijoiden mukaan ihmiset, joiden olo on heikko, voivat saada voimaa naurusta. Tulosten mukaan kolme neljästä koki olonsa paremmaksi naurun jälkeen. Tuloksissa on kuitenkin vaihtelua naisten ja miesten välillä. Naisista jopa 83 prosenttia uskoo nimittäin naurun parantavaan voimaa. Miehistä näin tekee vain 70 prosenttia.

Lääkäri David Lewis on sitä mieltä, että komedioiden katsominen kannattaa ottaa tavaksi nuhan aikana.

 - Nauru saattaa auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa paremmaksi silloin, kun he ovat sairaita. Tutkimuksessa oli mukana 14 flunssaista ihmistä. He katsoivat komediaa 30 minuutin ajan. Jopa 70 prosenttia heistä kertoi oireiden hellittäneen ja olon tulleen energisemmäksi, Lewis sanoo.

Näyttää siis siltä, että seuraavan kerran kun flunssa kaataa sinut sänkyyn, muista kaivaa rakkaimmat huumorisarjat kaapista.

Olemme aiemmin uutisoineet ruoka-aineista, joita ei kannata suuhunsa laittaa sairaana ollessa. Voit tutustua juttuun täällä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat