Palautuminen on tärkeää myös salitreenin aikana - ohjeet erilaisille treenaajille listattiin

14.05.2015 16:15 - Tiina Svensk

Jotta saisit nopeasti tuloksia, on tärkeää huolehtia terveellisen ruokavalion lisäksi myös levosta - myös salitreenin aikana. Maltathan palautua settien välissä?  

Saliharjoittelu vaatii paljon tietoa ja taitoa oikeasta tekniikasta. Onko nopeasti suoritettu harjoitus kuitenkaan tehokkain, vai pitäisikö sinun panostaa settien välissä palautumiseen? Lepotaukojen pituus riippuukin siitä, mitä treenilläsi tavoittelet:

Tavoite: Haluat pudottaa painoa

Jos kävelee settien välissä minuutin ajan rennosti ympäri salia, 60 kiloinen nainen polttaa noin 50 kilokaloria ylimääräistä. Pienellä lenkillä voit käydä täyttämässä vaikka vesipullon ja verrytellä raajoja.

Tavoite: Haluat lisää voimaa

Voit valita, käveletkö vai istutko taukosi ajan, mutta huolehdi lepohetkesi pituudesta. Kun haluat treenata voimaa, on tärkeää huolehtia muutaman minuutin tauosta settien välillä. Huolehdi myös, että käytät lepotaitosi todella palautumiseen. Lepo antaa kehollesi mahdollisuuden käsitellä treeniä, jonka juuri suoritit. Kroppasi varastoi energiaa lihaksiin, jotta se olisi valmis uuteen suoritukseen.

Tavoite: Haluat tasata verenpainetta

Jos tunnet olosi heikoksi tai sinua pyörryttää kesken treenin, kannattaa levätä settien välillä selin makuulla, jalat seinää vasten. Etenkin intensiivinen, korkeilla sykkeillä suoritettava treeni saattaa aiheuttaa heikotusta, varsinkin jos treeniin ei ole tottunut. Huolellisen levon lisäksi kannattaa huolehtia siitä, että saat riittävästi nestettä.

Tavoite: Hiot tekniikkaasi

Istu alas settien välissä, ja palaudu muutaman minuutin ajan. Kun palaudut istuallaan, kehosi on nopeammin valmis uuteen suoritukseen. Silloin sinulla on enemmän energiaa ja voit keskittyä helpommin oikean tekniikan suorittamiseen.

Tavoite: Haluat lisää kestävyytä

Hengähdä 20-60 sekuntia settien välillä. Kun treenaat pienillä painoilla useita toistoja, ja pidät tauot minimissä, kehität kestävyyttäsi.


Lue myös: Pidä kuntoiluinto yllä - 4 tapaa, jotka kannattaa treenatessa unohtaa

Lähde: Fitness Magazine

Kilpailut

Uusimmat