Ota haltuun: 10 helppoa ja toimivaa ruokavinkkiä laihduttajalle

30.06.2014 14:35 - Katariina Näreaho

Laihduttamisessa vippaskonstit eivät juuri toimi, vaan parhaat tulokset saa yksinkertaisilla, pienillä muutoksilla.

Laihduttamisessa ja painonhallinnassa liikunta on oleellisessa roolissa, mutta niin on myös ruokailu. Pistä siis mieleesi nämä seuraavat dieettiniksit, jotka tuovat sinulle varmat tulokset.

Laihdutusvinkit jakoi Fitsugarille Suurin pudottaja -ohjelmasta tunnettu valmentaja Bob Harper.

1. Älä kiellä itseltäsi mitään. Mitä enemmän rajoitat ruokailua, sitä enemmän mielesi tekee kiellettyjä ruokia ja sen lähempänä sortuminen on. Syö sen sijaan kaikkea kohtuudella.

2. Pidä ruokasi puhtaana ja luonnonmukaisena. Vältä siis prosessoitua ruokaa.

3. Suosi täysjyvätuotteita. Ne ovat terveellisempiä, pitävät olosi kylläisenä pidempään ja parantavat ruoansulatustasi.

4. Kreikkalainen jogurtti on terveellistä ja maukasta. Se on proteiinipitoista ja sopii myös ruoanlaittoon hyvin. Lisää kreikkalaisen jogurtin hyvistä puolista voit lukea täältä.

5. Syö (älä juo) hedelmiä. Kun syöt kokonaisen hedelmän, sen sisältämät kuidut ja sokerit imeytyvät elimistössäsi hiljalleen pitäen olon kylläisenä pidempään. Hedelmämehut sisältävät runsaasti sokeria ja ovat epäterveellisempiä, joten nauti niitä vain silloin tällöin erikoisherkkuna.

6. Älä jätä hiilihydraatteja kokonaan pois vaan syö ne aamuisin. Näin elimistölläsi on enemmän aikaa kuluttaa niitä.

7. Tuunaa salattisi oikein. Vältä krutonkeja ja raskaita salaatinkastikkeita. Korvaa ne sen sijaan siemenillä ja hyvillä öljyillä.

8. Vähennä kastikkeita, lisää mausteita. Etenkin kermaan, jauhoon ja sokeriin pohjautuvat kastikkeet peittävät ruoan omat maut ja ovat täynnä kaloreita. Pidä siis ruokasi kevyenä ja mausta tuoreilla yrteillä ja sitruunan mehulla.

9. Kun syöt lounasta tai päivällistä, syö aina jotakin vihreää. Annoksessa olisi aina hyvä olla salaattia tai vihreitä kasviksia.

10. Nauti kahvisi ja teesi ilman sokeria. Sokeri nostaa verensokerin nopeasti koholle, jonka jälkeen se myös laskee nopeasti alas. Pyri pitämään verensokerisi mahdollisimman tasaisena.

Lisää Bob Harperin dieettivinkkejä voit lukea täältä.

Lue myös: Neljä vinkkiä, joilla saat vatsamakkarat sulamaan juoksulenkillä

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat