Haluatko karistaa kiloja: Täydellinen aika syödä aaminen, lounas ja päivällinen, jos haluat laihtua

02.04.2014 12:15 - Karoliina Kotala

Jos haaveissa on kilojen karistaminen, kannattaa tutkijoiden mukaan ruokailut ajoittaa hyvin tarkkaan.

Jokainen kilojen karistamisesta haaveileva yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti ja kurinalaisesti. Tutkijoiden mukaan itse ravinnon lisäksi erittäin tärkeässä asemassa on myös ruoan ruokailuajankohta.

Tuoreessa tutkimuksessa selvisikin, että optimaalinen aika aamiaisen nauttimiselle pn hiukan kello seitsemän jälkeen aamulla. Lounas puolestaan tulisi nauttia iltapäivällä kello 12.30 - 13.00, tarkalleen kello 12.38. Illallinen taas tulisi nauttia kello 18.00 - 18.30, tarkalleen kello 18.14.

Tutkimuksessa selvisi myös laihdutuksessa onnistuneiden kokevan, että tietyissä ruoka-ajoissa pysyminen on ratkaiseva tekijä laihtumisessa. 76 prosenttia myös koki, että aamiainen oli päivän tärkein ateria ja sen päivittäinen nauttiminen edisti painonpudotusta.

Tutkimus vahvisti myös vanhan sanonnan, jonka mukaan laihduttajan tulisi syödä kuninkaan aamiainen, talonpojan lounas ja kerjäläisen illallinen. Useimman laihduttajan mukaan ilta kello 18.00 - 22.00 oli vaarallisin aika dieetin kannalta ja kyseisenä ajankohtana suurin osa dieeteistä epäonnistui.

Jos haaveissa on siis karistaa kiloja, muista olla jättämättä aterioita väliin ja päinvastoin huolehtia riittävästä ravinnonsaannista, jottet lankea epäterveellisiin houkutuksiin.

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat