Ruokailuseura vaikuttaa myös omaan syömiseen - 7 vinkkiä ylensyönnin välttämiseksi

05.01.2014 15:15 - Linda Arponen

Tutkimuksen mukaan ei ole yhdentekevää, kenen seurassa syö.

Illinoisin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan painoa pudottaessa kannattaa ruokailla hoikan, vähän syövän ystävän kanssa. Tutkimuksen mukaan ruokailuseuralla on nimittäin merkitystä myös oman syömisen suhteen.

Toisin sanoen sellaisessa seurassa, jossa syödään epäterveellisesti, tulee itsekin helposti sorruttua herkkuihin. Siispä seuraavan kerran, kun suuntaat ystäviesi kanssa ravintolaan, kokeile pitää itsesi kurissa seuraavilla vinkeillä.

1. Tilaa ensimmäisenä. Tällä tavalla et saa mahdollisuutta vaihtaa tilaustasi ystäviesi tilausten vaikuttamana.

2. Älä kysele. Älä utele, mitä muut aikovat tilata. Tee oma päätöksesi ja pysy siinä.

3. Päätä tietty herkuttelukerta. Jos menet saman kaveriporukan kanssa säännöllisesti syömään, päätä esimerkiksi yksi kerta kuukaudessa, jolloin voit syöpötellä samankaltaista ruokaa heidän kanssaan ja sen jälkeen pidättäydy loppukuukausi terveellisissä valinnoissa.

4. Ota mukaan ainakin yksi terveellisesti syövä ystävä. Kun yksi kevyemmin syövä ystävä on mukana, on sinunkin helpompi pysyä lujana.

5. Muistuta itseäsi tavoitteistasi. Jos tiedät, etteivät ystäväsi aio syödä samoin kuin sinä, muistuta itseäsi siitä etukäteen ja mieti, kuinka käsittelet asian ravintolassa.

6. Valitse ravintola. Jos sinulla on mahdollisuus valita ravintola, johon menette, voit valita sellaisen paikan, jossa on tarjolla sinulle sopivia terveellisiä vaihtoehtoja etkä sorru syömään mitään sopimatonta.

7. Kutsu ihmisiä syömään. Yksi parhaista tavoista välttää epäterveellinen syöminen ystävien seurassa on kutsua heidät kotiisi syömään. Tällä tavalla saat itse päättää, mitä kaikki syövät.

Lähde: Renegade Health

Kilpailut

Uusimmat