Kuva: Senja Rapila

Kuningasidean Väinö tunnusti nuorena tehdyn rikoksen: "Pyydän julkisesti anteeksi"

08.11.2016 10:15 - Mika Parikka

Luokkakokous 2 -elokuvankin lopputeksteissä soivan Kuningasidean Väinö ja Pole avasivat punk-menneisyyttään. Väinö intoutui jopa paljastamaan elämänsä pahimman rikoksen.

Kuningasidea julkaisi vastikään uuden singlensä Balanssis. Kappale saattaa jopa yllättää vanhat Kuningasidea -fanit, sillä tempo on totuttua suurempi ja kappale tuo mieleen jopa ska-punkin. Bändissä vaikuttavat Väinö ja Pole kertoivat ilmiölle loogisen syyn:

- Itse kuulen tuossa nimenomaan sitä vanhaa Kuningasideaa sen skan kautta, siinä on vimmaa ja energiaa. Tottakai me olemme erittäin suuria punk-musiikin ystäviä oltu aina. Ehkä nyt vasta uskaltaa laittaa pikkaisen säröä kitaroihin ja hieman uptempoa, Väinö avaa.

Mitkä punk-bändit miehiin sitten aikoinaan upposi?

- The Clash ainakin, mutta kuuntelin enemmänkin sitä 2000-luvun pop-punkkia, kuten The Usedia sekä Taking Back Sundayta. Ei siis voida puhua ihan puhtaasti punkista, koska puritaanit suuttuu, Väinö nauraa.

Polen musiikkimaku oli hieman raskaampi:

- Itse olen kuunnellut ihan Suomi-hardcoresta Rancidiin. Ja vanhaa Rytmihäiriötä! Kyllä mä olen pyörinyt tuolla vallatuilla taloilla 15-vuotiaana katselemassa punk-keikkoja. Se oli kova juttu, Pole jatkaa.

Tarina vallatuista taloista saa Väinön tunnustamaan rikoksen, joka on selkeästi kalvannut miehen omatuntoa:

- Mun pakko tunnustaa yksi juttu. Mä olen pahoillani, mutta olen varastanut 12-päkin kaljaa 17-vuotiaana, kun kävin Elimäen vallatulla talolla. Mä pyydän nyt julkisesti anteeksi. Se oli siloin nuorena, enkä ole varastanut sen jälkeen. 

Eiköhän Väinö saa jo vanhentuneen rikoksen anteeksi.

Kuuntele Kuningasidean uusi kappale Balanssis alta:

Lue myös: Kuningasidean pirteä esiintyminen sulatti sydämet - katso kuvat intiimiltä yksityiskeikalta

Lue myös: Radio Novan juontajat yllättivät Kuningasidea-kisan voittajan - "Uskon, että tulee fanityttö-hetki"

Kilpailut

Uusimmat