Miksi lapset rakastavat Seesamtie-sarjasta tuttua Elmoa? Tiede selvitti

28.02.2018 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elmo on lasten mieleen monestakin syystä.

Seesamtie-sarjassa seikkailee kasa ihania karvaisia hahmoja, joista yksi on Elmo. Tämä punainen karvakaveri on aikojen saatossa vienyt monen lapsen sydämen, mutta miksi? Tähän etsittiin vastausta ihan tieteen voimin.

Tutkijoiden mukaan on muutamakin eri syys sille, miksi Elmo on lasten mieleen. Ensinnäkin väri. Punainen väri on nimittäin ensimmäinen, jonka lapsi näkee. Kun siis tämä punainen hahmo ilmestyy näkökenttään, lapset näkevät hänet.

Väri ei kuitenkaan ole ainut asia, mihin lapsi huomionsa kiinnittää. Toinen tärkeä seikka on ääni. Elmo puhuu melko korkealla nuotilla, mikä muistuttaa suuresti sitä ääntämystä, jolla vanhemmat usein lapselleen puhuvat.

Näin ollen Elmo onkin lapsille kahden heille tutun asian yhdistelmä, punaisen värin sekä vanhempien äänen. Tämän lisäksi Elmolla on paljon lapsenomaisia eleitä ja ajatuksia, jotka nekin vetoavat. Kaiken tämän lisäksi hän on vielä kiltti.

Siinä onkin jo monta hyvää syytä rakastaa Elmoa, vai mitä?

Seesamtie-sarja nousu aikoinaan Yhdysvalloissa suureen suosioon ja se onkin voittanut lukuisia palkintoja. Siksi ei liene ihme, että siitä tuli suosittu myös muualla maailmassa. Suomessa kyseistä sarjaa esitti Yle vuosien 1997-2000 aikana.

Lue myös: Lastenohjelmat, joita kukaan ei voi unohtaa - katso nostalgiset pätkät

Lue myös: Lapsuuden pelottavimmat tv-hahmot koottiin yhteen - katso karmiva kuvakooste

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat