Kuva: RadioPlay

Miehen alapäästä löytyi 27 neulaa - kidutti itseään, mutta myös muita karmaisevalla tavalla

29.03.2019 17:15 - Katariina Auvinen

Huorapuutarha-podcastissa syvennytään tällä kertaa sarjamurhaaja Albert Fishiin.

RadioPlayn Huorapuutarhan-murhapodcastissa Pauliina ja Justiina kertovat tällä kertaa Australian Hannibal Lecteriksi tituleeratusta Katherine Knightistä, joka istuu parhaillaan elinkautista mahdollisuutta päästä ehdonalaiseen. Sen lisäksi Pauliina kertoo 1900-luvun alussa kauhua herättäneestä Albert Fishistä, joka murhasi, raiskasi ja söi lapsia. 

Fish tuotti itselleen seksuaalista mielihyvää satuttamalla itseään ja toisiaan. Kun hänen kehostaan otettiin röntgenkuva pidätyksen jälkeen, viranomaiset huomasivat, että miehen vartalossa oli 27 neulaa, joita mies oli tunkenut lantionseudulleen ja alapäähänsä. 

- Hän ei ollut saanut neuloja pois, joten hän oli jättänyt ne kehoonsa, Pauliina kertoo. 

Sen lisäksi mies kertoi työntäneensä virtsaputkeensa ruusuja varsi edellä, jotta piikit aiheuttaisivat mahdollisimman paljon kipua hänelle. Mies kertoi oppineensä kivun ja nautinnon yhdistämisen orpokodissa. Fishin isä laittoi viisivuotiaan poikansa orpokotiin, koska hän ei jaksanut huolehtia koko katraasta. Orpokodissa oli paljon fyysistä kurittamista ja mitä ilmeisimmin opettajat olivat kannustaneet toisia oppilaita kurittamaan myös toisiaan. 

Fishin virallinen uhriluku on neljä, mutta sen pelätään oikeasti olevan yli sata. Uhrit olivat pääasiallisesti lapsia ja nuoria poikia, vaikkakin mies jäi kiinni tytön murhasta. Ensimmäisen uhrin mies raiskasi ollessaan vasta parikymppinen. Hän toimi maalarina ja kertoi myöhemmin, ettei kukaan ihmetellyt, kun hän käveli ihmisten kodeissa haalarit päällä. Mies ei kuitenkaan jäänyt kiinni teoistaan, koska lapset eivät joko kertoneet asiasta tai sitten heitä ei uskottu. Fish meni 28-vuotiaana naimisiin ja hän sai vaimonsa kanssa kuusi lasta. 

Parikymmentä vuotta avioitumisen jälkeen miehen vaimo otti ja lähti toisen miehen matkaan. Vaimo jätti lapset miehensä haltuun, mutta Fish ei ikinä tehnyt lapsilleen mitään. Yksi lapsista tosin kertoi, että oli löytänyt isänsä eräänä iltana kääriytyneenä mattoon. Isä oli kertonut, että hän toteutti Apostoli Johanneksen ohjeita, joten mies kärsi kaiken lisäksi myös uskonnollisista harhoista. 

Vaimon lähtemisen jälkeen miehen käytös eskaloitui. Seuraavan kymmenen vuoden aikana hän kidutti ja murhasi lapsia. Mies jäi viranomaisten haaviin yhteensä kahdeksan kertaa, mutta aina jostain muista rikkeistä. Häntä ei yhdistetty murhiin, koska hän matkusti paljon. Sen lisäksi Fish valitsi uhreja, joista tämä tiesi, ettei heitä joko uskottaisi tai heitä ei kaivattaisi. 

Fish jäi kiinni, kun hän surmasi kymmenvuotiaan Grace Buddin. Gracen isoveli etsi lehti-ilmoituksella töitä maatilalta, johon mies vastasi, kertoen, että hänellä on iso maatila. Fishin tarkoitus oli ensin murhata isoveli, mutta tämä oli liian isokokoinen ja vanha, joten mies päätti muuttaa suunnitelmiaan ja kaappasi Gracen. 

Gracen murha selvisi vasta kuusi vuotta myöhemmin, kun vanhemmille saapui karmaiseva kirje, jossa kirjoittaja selosti yksityiskohtaisesti, mitä mies oli tehnyt lapselle. 

Kilpailut

Uusimmat