Kuva: TV5

Tänään tv:ssä: Spice Girls -elokuva, joka muistetaan skandaaleista ja kehnoista arvioista

27.12.2020 07:15 - Henna Koste

Elokuvakriitikko Roger Ebert oli arvostelussaan armoton.

90-luvun suosikkibändi Spice Girls tuotteisti suosionsa monella tapaa. Eipä ihme, että faneja hemmoteltiin myös Spice World -elokuvalla. Elokuvassa yhtye on valmistautumassa suureen konserttiin, mutta kommelluksia on totta kai matkalla. Juuri muut kuin bändin suurimmat fanit eivät kuitenkaan elokuvaa kokeneet varsinaiseksi hemmotteluksi.

Yhtyeen kultavuonna 1997 ensi-iltansa saanut elokuva on Bob Spiersin ohjaama. Kyseinen ohjaaja ei tuntenut hittibändiä laisinkaan ennen työtarjoustaan. Häntä kuitenkin suositeltiin ottamaan pesti vastaan. 

Elokuva vilisee yhtyeen laulajien lisäksi lukuisia tähtiä, joista osa esiintyy myös omana itsenään. Yksi heistä on Elton John. Myös laulaja Gary Glitterin oli määrä esiintyä omana itsenään elokuvassa, mutta ennen ensi-iltaa hänet pidätettiin lapsipornon hallussapidosta. Hänen kohtauksensa postettiin elokuvasta. 

Nyrkkeilijätähti Frank Brunon oli tarkoitus olla elokuvassa keikkabusskuski, mutta hän riitautui yhtyeen kanssa ennen elokuvaa. 

Elokuva ei saanut mairittelevia arvioita, mutta Spaissari-faneissa elokuva taatusti herättää yhä tunteita. Elokuvakriitikko Roger Ebert on jopa listannut kyseisen elokuvan vihatuimpien leffojen listalleen. 

Viisi kuukautta elokuvan julkaisun jälkeen Geri Halliwell päätti jättää suosikkiyhtyeen. 

Spice World

11.00

TV5

Lue myös: Toimii taas! Neljä Spice Girls -tyyliä, jotka näyttävät vuonna 2020 supermuodikkailta

Kilpailut

Uusimmat