Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Toimintaklassikko, jonka Sylvester Stallone halusi tuhota ennen julkaisua

29.01.2021 07:15 - Roy Kokkonen

Rambo - taistelija poiki peräti neljä jatko-osaa.

Yksi Sylvester Stallonen ikonisimmista roolisuorituksista nähdään Ted Kotcheffin elokuvassa Rambo - taistelija (1982). Kyseessä on Rambo-elokuvasarjan käynnistänyt toimintaelokuva, joka perustuu David Morrellin samannimiseen romaaniin.

Rambo (Stallone) on ajelehtiva Vietnamin sodan veteraani, joka saatuaan vihamielisen vastaanoton pikkukylässä ajautuu verilöylyyn johtavaan koston kierteeseen. 

Elokuvan ensimmäinen versio oli pituudeltaan huimat kolme ja puoli tuntia. Stallone on kertonut voineensa pahoin nähtyään ensimmäisen leikkausversion.

Näyttelijä vihasi elokuvaa niin paljon, että yritti ostaa elokuvan itselleen ja hävittää sen, sillä hän pelkäsi sen tuhoavan hänen uransa.

Sylvester Stallone elokuvassa Rambo - taistelija. (kuva: AOP)

Lopulta tuotantoyhtiö suostui tekemään rajuja muutoksia elokuvaan. Se leikattiin 93-minuuttiseksi ja elokuvan loppu kuvattiin uudestaan. 

Lopputuloksena oli toimintaklassikko, joka on poikinut peräti neljä jatko-osaa. Kriitikoilta se sai ristiriitaisen vastaanoton julkaisuaikanaan, mutta suuren yleisösuosion ja ajan myötä kriitikotkin ovat tunnustaneet sen merkittävyyden.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Rambo - taistelija
21:00
Sub

Lue myös: Vieläkö Rambo palaa valkokankaille? Sylvester Stallone vihjaili asiasta

Lähteet: IMDb, IGN

Muokattu 29.1. klo 08.25: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että elokuva sai viisi jatko-osaa. Todellisuudessa jatko-osia on neljä.

Kilpailut

Uusimmat