Kuva: AOP

Zayn Malikilta kovaa kritiikkiä maailman merkittävintä musiikkigaalaa kohtaan: "V*tut Grammyista"

10.03.2021 22:15 - Roy Kokkonen

Zayn Malik ei ole koskaan ollut henkilökohtaisesti ehdolla Grammy-gaalassa. Hän syyttää organisaatiota läpinäkymättömyydestä ja rasismista.

Vuoden 2021 Grammy-gaala järjestetään tämän viikon sunnuntaina 14. maaliskuuta. Vuodesta 1959 järjestetyn musiikkialan merkittävimmän palkintogaalan tämänkertaiset ehdokkaat julkistettiin viime vuoden marraskuussa. 

One Direction -poikabändistä sittemmin soolouralle siirtynyt Zayn Malik, 28, julkaisi hämmentävän twiitin gaalaan liittyen.

"V*tut Grammyistä ja kaikista siinä mukana olevista. Ellei jakele kädenpuristuksia ja lähetä lahjoja, ehdokkuuksia ei harkita. Ensi vuonna lähetän teille korillisen leivonnaisia", hän twiittasi sunnuntaina.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Malik ei ole koskaan saanut henkilökohtaisia Grammy-ehdokkuuksia. Vuonna 2018 hänen ja Taylor Swiftin yhteinen I Don't Wanna Live Forever -kappale oli ehdolla parhaan visuaaliseen mediaan tehdyn laulun kategoriassa. Kyseinen kappale tehtiin Fifty Shades Darker -elokuvan soundtrackille.

Muutamaa tuntia myöhemmin Malik twiittasi uudelleen, tällä kertaa selventäen edellistä purkaustaan. 

Miehen mukaan kyse ei ollut mihinkään henkilöön kohdistuvasta kritiikistä. Hän kuitenkin arvostelee ehdokkuuksien myöntämisprosessia ja sen puuttuvaa läpinäkyvyyttä. Malikin mukaan se sallii ja luo suosimista, rasismia ja poliittista verkostoitumista, jotka vaikuttavat äänestykseen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Grammy-palkintoja jakava The Recording Academy ei ole kommentoinut syytöksiä.

Lue myös: Gigi Hadid hermostui suhteensa epäilijöille: "Silmäni on tatuoitu hänen rintaansa"

Lue myös: Ariana Grande boikotoi isointa musiikkigaalaa - sai tärkeän palkinnon hyppysiinsä vasta nyt

Kilpailut

Uusimmat