Kuva: Niko Tiainen

Kimmo Vehviläisen rippiraamattu löytyi yllättävästä paikasta: "Ei mitään muistikuvia"

07.03.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Novan Aamun studiossa koettiin tänään erikoinen hetki.

Radio Novan tämän aamuisessa lähetyksessä koettiin hämmentävä hetki, kun Kimmo Vehviläinen kertoi studiossa saaneensa yllättäen sähköpostia itselleen tuntemattomalta henkilöltä. 

- Sain henkilökohtaiseen sähköpostiini viestin Anu-nimiseltä henkilöltä. En siis tunne Anua lainkaan, eikä hän tunne minua, Vehviläinen aloitti tarinansa. 

Vehviläisen mukaan viestissä kerrottiin, että Anu-niminen nainen oli saanut käsiinsä Vehviläisen rippiraamatun vuodelta 1987.

"Luimme taaperoni kanssa Raamattua, kunnes yhtäkkiä sieltä tippui sivu lattialle. Katsoin sivua tarkemmin ja huomasin, että sehän taitaa kuulua sinulle. Olen ostanut Raamatun Nastolasta, kirpputorilta. Millaisenhan matkan se on oikein mahtanut kulkea? En usko sattumaan, joten uskon, että tämä on johdatusta. Haluan lähettää Raamatun sinulle, että saat sen takaisin," viestissä todettiin. 

Ymmärrettävästi viesti kuvineen sai Vehviläisen hämmentymään. Raamattu todellakin kuului hänelle, eikä hänellä ole mitään muistikuvaa siitä, miten ihmeessä se on päätynyt kirpputorille. 

- Mulla ei ole mitään muistikuvaa koko Raamatusta 19090-luvun alun jälkeen. Varmastikin rahapulassa olen vienyt laatikollisen sekalaisia kirjoja divariin, rippiraamattuni niiden joukossa. Missähän se on kaikki nämä 30 vuotta seikkaillut? Sitä en saa koskaan tietää, mutta pitääkö tässä johonkin ihmistä suurempaan alkaa uskoa, kun juuri tämä sivu tipahtaa Raamatun välistä Nastolassa äidin lukiessa iltasatua lapselleen, Vehviläinen hämmästelee Voice.fi:lle.

Kuulijalta saadussa kuvassa nähdään kyseinen sivu, jonka alareunaa koristaa myös kirjoitus, jonka on allekirjoittanut isosena toiminut Taru.

- Muistan, että olin vähän ihastunut Taruun. Hän oli ihana, vähän minua nuorempi, Vehviläinen muistelee. 

Jotta erikoinen tapahtumaketju saisi vielä erikoisemman käänteen, saapuu studioon aamuisen Raamattukeskustelun jälkeen viesti, jonka lähettäjän henkilöllisyys sai Vehviläisen ainakin hetkellisesti uskomaan "suurempiin" voimiin.

"Huomenta Kimmo, ja Minna myös. Satuin kuulolle, viesti menneisyydestä. Näin se aika kaareutuu. Ilolla kuuntelen Novan Aamua ja jutusteluja, ja totean, miten taati ja kelvollinen meidän Kimmosta on tullut. Kevätterveisin Taru, isosesi," viestissä todettiin.

- Mä oon ihan shokissa. Mä en ole nähnyt Tarua vuosiin. Olen tässä ihan ihokarvat pystyssä, koska selkeästi tässä nyt on jotkut planeetat jossain asennossa, Vehviläinen toteaa. 

Kuvan Raamatun sivusta pääset katsomaan alta. 

(kuva: Kuuntelijan kuva)

Lue myös: Kimmo Vehviläinen kertoo värisokeudestaan - "En voi ymmärtää ruskaa"

Lue myös: Kimmo Vehviläinen ja Minna Kuukka maistoivat tulista chilisinappia studiossa - ilmeet kertovat kaiken

Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat