Kuva: All Day Management

Artisti Olga unelmoi itsevarmasti poptähteydestä: "Saan keimailla, vaikka jotain ärsyttäisi"

23.03.2024 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Aiemmin näyttelijänä tunnettu Olga Heikkala on nyt julkaissut debyyttisinglensä Uus bitch.

Olga Heikkala, 23, artistinimeltään OLGA, otti perjantaina 21. maaliskuuta ison askeleen kohti unelmaansa, kun hänen debyyttisinglensä Uus bitch julkaistiin.   

Heikkala haluaa tehdä tanssittavaa, "isoa" pop-musiikkia ja tuore singlelohkaisu onkin puhtaasti juuri sitä.   

- Artisti-Olga on itsevarma ja rohkea. Rakastan kaikkea isoa ja artistiesikuviini kuuluu esimerkiksi Lady Gaga. Hän on aina tehnyt juttujaan isosti, Heikkala sanoo.  

Suomalaisiksi esikuvikseen Heikkala mainitsee Alman. Heikkala kertoo katsoneensä häntä jo pitkään ylöspäin. Kappaleen julkaisusta myös vastaa Alman levymerkki Cyber Recordings.  

- Hän on rohkeasti ollut sitä mitä on ja se on mulle tosi inspiroivaa, että uskaltaa rikkoa rajoja tai odotuksia.  

Uus bitch on Heikkalan mielestä ylistyslaulu itsevarmuudelle, eron jälkeiselle uudistumiselle ja itsensä hyväksymiselle. Biisi peräänkuuluttaa omista sekä muiden odotuksista ja paineista vapautumista.   

- Saan olla näyttävä ja seksikäs, ja saan keimailla, vaikka jotain ärsyttäisi – mä teen sen. Siitä se kertoo, sellaisesta vapautumisesta, artisti avaa biisin sanomaa. 

- Tämä biisi on tosi itsevarma, ja siinä on tavallaan sellaista egoilua myös, mitä vaikka jossain räpissä paljon kuulee. Mietin, että voinko minäkin tehdä tällaista itsensä haippaamista? Mutta ehkä se oli juuri se juttu, miksi tämä valikoitui ensimmäiseksi kappaleeksi. Tämä on juuri sellainen biisi millä haluan tulla sisään: mä olen tämä itsevarma ja rohkea [tyyppi] ja haluan räjäyttää, Heikkala naurahtaa.  

Artisti kertoo myös tuskailleensa paljon itseilmaisunsa kanssa, sillä itsevarmuus on voitu joskus tulkita ylimielisyydeksi. Myös yhteiskunnan asettamat paineet naisille ovat saattaneet johtaa siihen, että artisti on tahtomattaan pienentänyt itseään. Heikkala on saanut kuulla joskus ulkopuolisiltakin ikäviä kommentteja ulosantiinsa liittyen. 

- Kyllä olen saanut jonkin verran siitä kuulla, että joitain ärsyttää se, miten ilmaisen itseäni, tai jos olen täysillä itsevarma ja keimailen. Olen kuullut tuollaisia kommentteja, mutta olen ajatellut, että no, nyt keimailen vielä entistä enemmän, artisti nauraa.  

Heikkala tämän vuoden Emma-gaalassa Alman ja Natalia Kallion kanssa. Heikkalan mekossa luki "Make pop music great again." (kuva: AOP / Timo Korhonen)

Voit myös kuunnella koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Kohti unelmia 

Heikkala tuli tunnetuksi Salatut elämät -hittisarjasta, jossa hän näytteli vuodesta 2018 lähtien. Artisti ilmoitti viime vuoden marraskuussa jättävänsä ohjelman. Näyttelijänura onkin nyt ainakin toistaiseksi siirretty sivuun, vaikka hän näyttelemisestä nauttiikin.   

- Mulla on ihan täysin 100 prosenttia fokus tässä, Heikkala toteaa.  

Heikkala ei halua sulkea ovia kokonaan näyttelemisen suhteen, sillä esimerkiksi leffarooli voisi tulevaisuudessa kiinnostaa häntä. Nyt ei kuitenkaan ole energiaa, eikä edes aikaa miettiä sellaista. Sen sijaan Heikkala unelmoi hienoista keikoista ja resonoivasta musiikista, joka tarjoaa samaistumispintaa ja inspiraatiota kuulijoille – sekä tietysti poptähteydestä. 

- Kyllä mä unelmoin sellaisesta kunnon popstar-meiningistä. 

Voit kuunnella biisin myös täältä.

Lue myös: Arvostelu: Almasta kertova dokumentti ei mullista maailmaa, mutta se hurmaa aitoudellaan

Lue myös: Suomiräpin supertähdet samassa konsertissa - liput keikalle voi saada vain voittamalla

Lue myös: Pamela Tola tajusi heti, että Almassa on jotain poikkeuksellista: "Hän ei esitä tai peittele mitään"

Kilpailut

Uusimmat