Kuva: AOP

Prinsessa Catherinella on syöpä

23.03.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Hovi ei tiedota tarkemmin, mikä syöpä on kyseessä.

Prinsessa Catherine tiedotti eilen hänen ja prinssi Williamin yhteisellä Instagram-tilillä, että on sairastunut syöpään.

Hän kertoo olleensa tammikuussa leikkauksessa, jossa löydettiin sittenkin syöpäsoluja, vaikka aluksi tutkimuksissa ei sitä epäiltykään. Leikkaus oli onnistunut, mutta nyt prinsessa käy läpi kuitenkin ennaltaehkäisevää kemoterapiaa, jota lääkärit suosittelivat. Kemoterapia on alkuvaiheessa, mutta prinsessa Catherine painottaa julkaisussaan voivansa nyt hyvin ja selviävänsä.

Hovi ei kommentoi tarkemmin, mikä syöpä prinsessalta löydettiin. Prinsessa Catherinen katoamista julkisuudesta on kummasteltu jo kuukausien ajan. Ympäri maailmaa on levitetty myös värikkäitä salaliittoteorioita, joissa on uskottu prinsessa Catherinen jopa kuolleen ja hovin salaavan sitä.

Videolla prinsessa Catherine kertoo, että menneet kuukaudet ovat olleet koko perheelle hyvin raskaita. Hän kuitenkin kiittää kaikesta saamastaan tuesta niin kansalta, perheeltä kuin terveydenhoidoltakin. Samalla hän pyytää yksityisyyttä hoitojensa loppuajaksi.

Julkaisun voit katsoa alta tai täältä.

Myös kuningas Charlesilla todettiin alkuvuodesta syöpä. Lisää aiheesta voit lukea alta.

Lue myös: Kuningas Charlesilla on syöpä

Lähteet: BBC

Kilpailut

Uusimmat