Jasper Pääkkösellä dubbauspainotteinen vuosi

15.12.2009 15:08 - Eeva Rajala

Jasper Pääkkösellä on tänä vuonna pitänyt kiirettä dubbaustöiden merkeissä. Tammikuussa ensi-iltansa saava Planeetta 51 -elokuva on miehen kolmas dubbaustyö tämän vuoden puolella.

- Olen tänä vuonna jotenkin eksynyt tekemään näitä vähän enemmän kuin normaalisti. Tämä on ehdottomasti kaikkein hauskin projekti ollut näistä kaikista, Pääkkönen kertoo Voicelle.

Pääkkösen roolihahmo on nuori avaruusoliopoika, joka on ihastunut naapurintyttöön ja ajautuu seikkailuun planeetalle saapuvan astronautin kanssa. Astronauttia pidetään planeetalla muukalaisena, kun yleensä elokuvissa on totuttu avaruusolioita pitämään muukalaisina.

Jasper Pääkkösellä oli omat haasteensa kyseisessä dubbaustyössä. Tällä kertaa kävi niin, että mies oli ensimmäinen, joka teki repliikit elokuvaan.

- Kuulin englanninkieliset vastarepliikit ja sitten vedin suomeksi. Kun en edes tiedä, mitä ne muut suomenkieliset äänet vastailevat ja minkälaisella äänenpainolla, Pääkkönen jatkaa.

Pääkkönen aloitti dubbaustyöt 9-vuotiaana Peter Panissa. Viimeisin pitkä elokuva Pääkkösellä oli Rööperi, joka sai ensi-iltansa tammikuussa. Ensi vuonna Pääkkönen näyttelee Dome Karukosken uudessa elokuvassa Napapiirin sankarit. Elokuvaa kuvataan parhaillaan paukkupakkasessa Lapissa.

Kilpailut

Uusimmat