Tupac Shakurin ampumisesta kulunut 14 vuotta - tällainen viesti ampumapaikalta löytyy nyt

07.09.2010 12:31 -

Räppäri Tupac Shakur ammuttiin Las Vegasissa kasinon eteen Mike Tysonin ja Bruce Sheldonin nyrkkeilyottelun jälkeen vuona 1996.

Aikansa suurimpiin ja kiistellyimpiin räppäreihin kuulunut Shakur oli liikkeellä Death Row -levy-yhtiön Suge Knightin kanssa. Nyrkkeilymatsin jälkeen kaksikko oli piessyt losangeleslaisen Crips-jengiläisen MGM Grand -hotellin aulassa, koska tämä oli aiemmin ryöstänyt Death Row -levy-yhtiön artistin.

Tämän jälkeen kaksikko pysäytettiin poliisin toimesta Las Vegasin pääkadulla Stripillä, koska nämä soittivat musiikkia liian lujalla, eikä autossa ollut rekisterikilpiä. Hieman tätä ennen Shakur oli avannut ikkunansa jotta kadulla ollut valokuvaaja oli saanut hänestä viimeiseksi jääneen valokuvan. Katso viimeinen valokuva täältä (wikipedia.com).

Sitten Knight ja Shakur ajoivat Koval Lanen risteykseen punaisiin valoihin Maxim Hotelin edessä. Kattoluukussa keikkunut Shakur jutteli ulkona olevien naisten kanssa, kun valkoinen pakettiauto liukui paikalle ja tuntemattomaksi jäänyt määrä autossa olleita ihmisiä avasi tulen kohti Shakuria ja Knightia. Tupac kuoli kuuden päivän päästä sairaalassa sisäiseen verenvuotoon.

Legendan poismenon jälkeen hänen kuolemastaan on liikkunut lukemattomia juoruja ja teorioita. Ampujia ei koskaan saatu oikeuden eteen, mutta epäillään että ampuminen liittyisi jotenkin tuolloin vallinneeseen riitaan USA:n itä- ja länsirannikon räppäreiden välillä. Vuotta myöhemmin ammuttu Notorius B.I.G. liitettiin tapahtumiin Los Angeles Timesin artikkelissa, mutta Smoking Gun -sivusto paljasti vuonna 2008 syytteet vääriksi.

Kadunkulmasta Las Vegasissa on tullut Tupac-fanien pyhiinvaelluspaikka. Voicen käydessä paikalla kesäkuussa yhdestä kadunkulman valopylväistä löytyi toiveikas viesti "Tupac is alive and well and living in Cuba", eli "Tupac voi hyvin ja elää Kuubassa".

Tältä kadunkulma näytti kesällä 2010. Maxim-hotelli on kuvasta takaoikealla.


Ampumisilllan tapahtumien lähde: Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat