IL: Mannerheim-farssi – tekeillä onkin kolme eri elokuvaa

18.01.2012 09:45 - Eeva Rajala

Yle ilmoitti eilen yllättäen tekevänsä elokuvan marsalkka Mannerheimista. Iltalehti kertoo myös Renny Harlin uhonneen omalla Mannerheim-elokuvallaan.

Ylen projekti on pidetty tiukasti salassa, vaikka elokuva on ollut vireillä jo vuoden ajan. Tuottaja Erkko Lyytinen kiistää lehdessä astuneensa Solarfilmsin Markus Selinin varpaille. Selinin Mannerheim-elokuva on ollut vireillä jo yli kymmenen vuotta ja se on kokenut runsaasti vastoinkäymisiä.

- Elokuvat eivät kilpaile keskenään. Hankkeet ovat täysin erilaisia...Meidän elokuvamme on tulokulmaltaan erilainen, sillä tässä on kansainvälinen työryhmä ja keskitymme Mannerheimin persoonaan, Lyytinen sanoo.

Ylen elokuvan kuvaukset käynnistyvät keväällä ja tarkoitus on saada kuvaukset päätökseen kesän aikana. Elokuva aiotaan kuvata ulkomailla. Selin kertoo Iltalehdelle olevansa hyvillään siitä, miten Mannerheim kiinnostaa muitakin, mutta Ylen aikataulu tuntuu hänen mielestään kovin kunnianhimoiselta.

Selinin Mannerheim-projektista pois vetäytynyt Renny Harlin kertoi aiemmin Iltalehdelle aikovansa tehdä oman versionsa Mannerheimin elämästä. Alkuperäisen projektin suunnitelmassa keskityttiin pelkästään vanhaan Mannerheimiin, mutta tällaista elokuvaa Harlin ei halua tehdä.

- Minua kiinnostaa enemmän se, minkälainen hän oli nuorempana, ja miksi hänestä tuli sellainen kuin tuli, Harlin kertoi.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat