Syö vähemmän ja tunne itsesi kylläiseksi – 5 vinkkiä

10.09.2014 22:15 - Linda Arponen

Kylläisyyden tunne ei vaadi suuria ruokamääriä.

Jos tunnet itsesi nälkäiseksi, vaikka olet juuri syönyt, katso mitä ruokia pistät suuhusi. Ateriat, jotka sisältävät hiilihydraatteja, kuitua, proteiinia ja terveellisiä rasvoja, pitävät vatsasi monta tuntia tyytyväisenä.

Seuraavat vinkit auttavat tuomaan kylläisyyden tunteen helpommin ja vähemmällä ruokamäärällä.

Juo ensin vettä

Ihmiset sekoittavat usein nälän ja janon tunteen, joten vesilasin juominen ennen syömistä on hyvä idea. Se ei ainoastaan kosteuta kehoa, vaan vesi myös täyttää vatsaa, jolloin sinun ei välttämättä tarvitsekaan syödä vielä vähään aikaan.

Lisää chia-siemeniä

Chian siemenet ovat pieniä, niissä on vähän kaloreita ja ne sisältävät paljon kuitua ja proteiinia. Yksi ruokalusikallinen näitä siemeniä sisältää 69 kaloria, kaksi gramma proteiinia ja noin viisi grammaa kuitua. Chia-siemenet myös laajenevat nesteessä, joten voit helposti kasvattaa ruokasi kokoa ja estää näin itseäsi hotkimasta jättimäistä ateriaa. Ripottele siemeniä jogurttiisi tai muroihisi tai lisää niitä smoothiehin tai leivonnaisiin. Koska chia-siemenet ovat pieniä ja varsin mauttomia, ne eivät häiritse syömistäsi.

Syö hitaammin

Tietoinen syöminen auttaa nauttimaan enemmän ruoasta ja se tuo myös kylläisyyden tunteen nopeammin. Siispä hidasta ja nauti jokaisesta puraisusta.

Mausta

Nautit enemmän ruoasta, jossa on makua kuin mitäänsanomattomasta ateriasta. Mausta siis ruokaa enemmän. Erään tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka lisäsivät cayennepippuria tomaattikeittoonsa, söivät 60 kaloria vähemmän kuin muut. Mausteet eivät vain vähennä ruokahalua, vaan ne myös tehostavat aineenvaihduntaa ja voivat auttaa vähemmässä suolankäytössä, sillä ne sisältävät jo niin paljon makua.

Päätä ateria teellä

Kuuma mukillinen teetä voi vähentää ruokahalua samoin kuin vesilasillinen. Valitsemallasi teellä on kuitenkin väliä. Esimerkiksi vihreä tee sisältää kasviperäisiä ravinteita, jotka lisäävät hormonitasoja, jotka laukaisevat kylläisyyden tunteen. Jos taas juot aterian jälkeen minttuteetä, voi se antaa aivoillesi merkin siitä, että olet lopettanut syömisen.

Lue myös: Tuoksuista apua painonhallintaan: Oikeanlaiset hajut pitävät ruokahalusi kurissa

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat