Kuva: AOP

Laulajatähden "transfobinen" kirjoitus Caitlyn Jenneristä suututtaa: "Halpamaista"

22.08.2016 09:15 - Iiro Myllymäki

Bette Midler spekuloi Twitterissä, aikooko Caitlyn Jenner palata entiseen elämäänsä Brucena.

Laulaja ja näyttelijä Bette Midler, 70, kommentoi viikonloppuna Caitlyn Jennerin ohjelman lakkauttamista huonojen katsojalukujen takia. Maailman tunnetuimman transsukupuolisen I Am Cait -ohjelma lopetetaan kahden kauden jälkeen, ja näin Midler kommentoi asiaa Metro-sivuston mukaan:

”Nyt kun I Am Cait -ohjelma on peruutettu, palaako hän takaisin Brucena olemiseen? Ottaako Kris hänet takaisin? Haistanko uudelleen naimisiin menemisen?”

Twiitissä Midler viittaa Caitlynin entiseen elämään Bruce-nimisenä ja hänen avioliittoonsa Kris Jennerin kanssa. Sittemmin poistettu twiitti herätti raivoa lukijoissaan. Monet nimittivät Midleriä twiitin perusteella transfobiseksi.

"Toivon, että Bette Midler pyytää anteeksi kamalia transfobisia kommenttejaan ja ottaa aikaa opettaakseen itseään trans-ihmisten oikeuksista", kirjoittaa RoyalHoeliness-nimimerkki.

"Juu, koska transsukupuolisuus onkin pelkkä vaihe? Miten halpamainen twiitti. Palaatko sinä takaisin epärelevanttina olemiseen?" kommentoi Josh Haigh.

Caitlyn Jenner (kuva: AOP)

Anteeksipyyntö ei vakuuttanut

Midler on kirjoittanut uuden, The Human Rights Campaign -järjestölle suunnatun twiitin, jossa hän pahoittelee kirjoitustaan:

”Anteeksi, että viimeisin twiittini loukkasi. Se oli joutavaa pohdintaa. Olen varmaan tulkinnut väärin aikamme mielialoja.”

Anteeksipyyntö ei kaikkia miellyttänyt. 

"Transfobia ei koskaan ole ollut 'aikamme mieliala'. Se on aina ollut väärin" kirjoittaa ritchyk-nimimerkki.

"Hänen sanansa kuulostavat siltä, että hän ei oikein ymmärrä, miksi ihmiset loukkaantuivat", kirjoittaa puolestaan caz_lives-nimimerkkinen käyttäjä.

Lue myös: "Tulin melkein joka päivä itkien koulusta kotiin" - Transsukupuolisen tytön video leviää netissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat