Kuva: Senja Rapila

Palkittu YouTube-tähti pitää perheen ja työn erossa toisistaan - "Ei sisäpiirijuttuja someen"

18.10.2016 15:45 - Senja Rapila

Tubeconissa ja The Blog Awards -gaalassa palkittu Jaakko Parkkali, 20, muistuttaa, että omia vanhempiaan täytyy kunnioittaa. Vanhemmat ovat tuki ja turva myös siinä vaiheessa, kun rinnalta katoavat kaikki muut.

Jaakko Parkkali, 20, on lahtelainen merkonomi. Hän ei kuitenkaan päätynyt opiskeluiden päätteeksi perinteisiin toimistohommiin, vaan aivan muihin töihin. Parkkali on tällä hetkellä täysipäiväinen tubettaja

Hän kertoo Voice.fi:lle, että kaikki lähti hänen parhaasta ystävästään Arttu Lindemanista. Vuoden 2015 vaihteessa Parkkali alkoi esiintyä Lindemanin videoilla YouTubessa, jonka jälkeen kaverukset päättivät perustaa Parkkalille oman kanavan YouTubeen.

Ensin tuli vain muutamia videoita, mutta vuonna 2016 tahti on kiristynyt. Nykyään Parkkalin YouTube-tilillään on yli 132 000 seuraajaa. Videoitakin ilmestyy noin kerran viikossa, ellei useamminkin.

- Viime aikoina olen jotenkin hehkuttanut kaikille seuraajilleni, miten etuoikeutettu tilanne minulla on, että olen päässyt tekemään tällaista. Olen saanut todella paljon positiivista virtaa tuosta hommasta, Parkkali kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Parhainta "ammatissa" on Parkkalin mielestä itse kuvaaminen.

- Jos tehdään vaikka Artun kanssa kimpassa videoita, meillä on aina todella hauskaa. Nauretaan koko ajan. Ja se, kun kuvaat sen videon, editoit ja leikkaat sen. Sitten kun se koko paketti on valmis ja saat sen sinne nettiin katsojien nähtäväksi, siinä on aina sellainen hyvä fiilis ja tunne tehdystä työstä.

Täysipäiväisessä tubettamisessa on myös huonot puolensa. Kun päivittäin kuvaa erilaista videomateriaalia, voi se alkaa toistamaan itseään. Parkkali myöntää, että joskus kuvaaminen todella alkaa tympiä.

- Välillä jos kuvaa tällaista omaa päivää, eli My Day -videon, siinä välillä tuntuu, että se on ihan samanlainen kuin aikaisemmin. Että kuvaa samoja asioita samoista kuvakulmista. Välillä tulee vähän sellainen fiilis, että pitäisi kuvata vähän eri paikoista.

Vuoden tulokas ja Yleisön suosikki

Vaikka Parkkalista välillä tuntuukin, että videot toistavat itseään, eivät fanit ole antaneet asiasta negatiivista palautetta. Palautetta on tosin joskus tullut siitä, kuinka lahtelainen nuorimies puhuu.

- Silloin ensimmäisen syksyn aikana sanoin aina 'sun muuta'. Että nyt olen täällä ja sun muuta. Olin eilen pelaamassa jääkiekkoa, sun muuta. Kun käytin sitä niin usein, se alkoi kuulostaa fanien mielestä tylsältä ja sitten sen tajusi itsekin, hän hymähtää.

Tämä vuosi on ollut Parkkalille onnekas, sillä hän on kahminut vuoden aikana runsaasti erilaisia palkintoja: hän voitti Tubecon Awards 2016 -gaalassa Yleisön suosikki sekä Vuoden tähtilupaus -kategoriat, sekä The Blog Awards Finland 2016 -gaalan Tube-kategoriassa Vuoden tulokas sekä Yleisön suosikki -kategoriat.

- Tuntuu aivan käsittämättömältä! En olisi uskonut keväällä sitä, mitä kesä ja syksy tuovat tulessaan. Isoin kiitos menee rakkaille seuraajilleni ja faneille, jotka ovat äänestäneet minua. Ensi vuonna urheillaan vielä enemmän kuin tänä vuonna ja tehdään uusia, tuoreita juttuja somessa, Parkkali hehkuttaa.

Perheen keskeiset hetket yksityisiä

Syy siihen, miksi Parkkali haluaa jakaa koko elämänsä tuntemattomien ihmisten kanssa sosiaalisessa mediassa, on yksinkertainen: se on kivaa. Hän kuitenkin myöntää, että ajatus siitä, että oikeassa elämässä vieressä tuijottaisi jatkuvasti kymmeniä silmäpareja, olisi todella erikoinen.

- Jos siinä hetkessä olisi koko ajan joku, sitten se voisi olla vähän outoa, mutta ei se silleen videon muodossa ole, Parkkali toteaa.

Kaikkia asioita hän ei kuitenkaan halua jakaa sosiaalisessa mediassa. Pannassa ovat muun muassa perheen keskeiset hetket.

- Ehkä sellaiset, kun olen mummolassa käymässä tai syön vanhempien kanssa. Tosi sellaista kotiperhe-meininkiä. Jos vaikka vanhempien kanssa rauhoitun ja jutellaan perheen sisäpiirijutuista, en jaksa alkaa niitä kauheasti someen avaamaan, vaikka siinä ei välttämättä mitään kauheita salaisuuksia olisikaan. Ei vaan jaksa aina sitä kotipuolen ydintä tuoda esille.

Jätesäkeittäin fanilahjoja

Parkkali on lyhyen YouTube-uransa aikana saanut suuret määrät ihailijoita. Hän kertoo, että fanilahjojen määrä on päätähuimaava. Vuosittaisessa Tubecon-tapahtumassa suosikkitubettaja sai keskimäärin 10-vuotiailta faneiltaan jopa kaksi jätesäkillistä erilaisia fanilahjoja.

Parkkali on myös kiitollinen siitä, että lahjat ovat sellaisia, mitä hän oikeasti käyttää. Tubecon-tapahtumassa hän sai muun muassa erilaisia bandana-huiveja, joita hän esitteli tapahtuman jälkeen Snapchat-tilillään. Voimme siis vain kuvitella sen, miltä 10-vuotiaasta fanista tuntuu, kun oma idoli käyttää annettua fanilahjaa julkisesti. 

- Se on siistiä molemmille. Se on kiva kun kaikki on iloisia, Parkkali toteaa ja hymyilee hymyä, joka ylettyy pitkälle.

Nykyään myös omanikäiset henkilöt tulevat juttelemaan Parkkalille kaduilla ja baareissa. Jotkut jopa uskaltautuvat ottamaan yhteiskuvia.

- Se on todella hämmentävää, kun ajattelee, että olen vain Jake. Se sama Jaakko, mikä olen ollut aina. Sitten joku haluaakin yhtäkkiä tulla ottamaan kuvaa kanssani ja pitää minua todella coolina.

Suosikkitubettaja kertoo, että yksi hämmentävimmistä fanikohtaamisista tapahtui hänen omalla kotiovellaan. 

- Hämmentävin fanimuisto on varmaan se, kun pari tyttöä tulivat kotiovelleni ja tärisivät, melkein itkivät, kun avasin oven. He halusivat kai tulla vain moikkaamaan, hän muistelee.

"Kunnioittakaa vanhempianne!"

Parkkalin päiväkäsky faneille ja muulle nuorisolle on yksinkertainen. Hän muistuttaa nuorisoa siitä, että omia vanhempiaan pitää kunnioittaa. Parkkali myöntää, että on itse oppinut vanhempien kunnioittamisen jalon taidon vasta vanhempana.

- Vanhempia pitää kunnioittaa, mutta ei sitä aina junnuna tajua. Minäkään en aina ehkä sitä tajunnut, mutta vanhemmille ei saa huutaa, he kuitenkin tukevat ja auttavat niin paljon, Parkkali toteaa.

Jaakko Parkkali on 20-vuotias tubettaja Lahdesta. Vapaa-ajallaan hän urheilee ja talvisin lisänä on aktiivinen jääkiekkoharrastus. (kuva: Senja Rapila)

Voit tutustua Parkkalin YouTube-kanavaan täällä.

Lue myös: Räppilupaus Arttu Lindeman saamastaan kritiikistä: "Ärsytetään vähän jengiä"

Lue myös: Arttu Lindeman tutustui artistikollegaan Instagramissa: "Ensimmäinen tapaaminen oli vaivaannuttava"

Kilpailut

Uusimmat