Sara Forsbergin koskettavat sanat koulukiusatuille: "Sinä ansaitset parempaa"

02.06.2015 14:45 - Eeva Rajala

Sara Forsbergin mukaan kenenkään ei tarvitse jaksaa koulukiusaamista.

Uraansa Yhdysvalloissa luova Sara Forsberg kertoi taannoin olleensa yläasteella koulukiusattu. Forsberg kertoi, miten hän kärsi tuolloin huonosta itsetunnosta ja ylipainosta. Neitokainen neuvoo muita koulukiusattuja olemaan avoimia asiasta.

- Minulla auttoi ainakin se, että kertoi jollekin aikuiselle. Joskus on se ongelma, että jos kertoo koulussa, opettajat eivät välttämättä tee valitettavasti asialle mitään, mikä on minusta hirveätä. Pitää kertoa esimerkiksi vanhemmille ja ottaa asia vakavasti, Forsberg kertoo Voicelle.

"Olet kiusaajien sanoja arvokkaampi"

Naisen mukaan kenenkään ei kannata ajatella, että "Kyllä minä nyt voin ottaa pikkuisen osumaa." Puolustaa kyllä saa itseään, mutta Forsbergin mukaan pitää muistaa, ettei kiusaamista tarvitse jaksaa.

- Ansaitset paljon parempaa, etkä tarvitse sellaista lyttäämistä muilta, koska olet paljon arvokkaampi kuin mitä kiusaajat sanovat sinun olevan, Forsberg täsmentää.

"Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos"

Forsberg kertoo itse olleensa kiusaajien nähden liiankin itsepäinen ja itsevarma ja usein heitti kiusaajilleen vähän lokaa takaisin.

- Se tietysti sitten provosoi aina. Oikeastaan kannattaisi vain antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ja jatkaa omaa juttua. Sillä pärjää. Olen sanonut aikaisemminkin: Sitten kun päätät, että luokan ilkeän ihmisen mielipide ei ole se, mikä merkitsee, sitten olet jo paremmalla puolella.


Forsberg nousi maailman tietoisuuteen aikanaan julkaisemalla videon, jolla hän matki lukuisia kieliä käsittämättömän uskottavasti. Katso tuo kuuluisa video tästä

Kilpailut

Uusimmat