Kuva: YouTube

Tänään tv:ssä: Nasan kaikkien aikojen surkeimmaksi julistama katastrofielokuva

10.12.2016 07:10 - Mika Parikka

Pelottavia mielikuvia maalaileva katastrofielokuva 2012 ei vakuuttanut kriitikkoja, eikä oikein ketään muutakaan.

2012 on Roland Emmerichin ohjaama katastrofielokuva, jonka ensi-ilta oli 2009. Sen aihepiiri on varsin mielenkiintoinen, Mayojen ennustama maailmanloppu, joka heidän kalenterissaan osui vuoteen 2012. 

Kaikki saa alkunsa, kun intialainen fyysikko huomaa auringon käyttäytyvän kummallisella tavalla. Auringon roihupurkaus aiheuttaa mikroaaltosäteilyn kaltaista säteilyä maapallon keskuksessa. Tämä aiheuttaa tulivuorenpurkauksia, maanjäristyksiä, tsunameja sekä ukkosmyrskyjä. Toisin sanoen totaalista kaaosta. 

Vaikka elokuvassa mässäillään upeilla erikoistehosteilla, se sai esimerkiksi kriitikoiden arvosteluja keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla arvosanan "läpimätä". Pituus ja käsikirjoitus ovat arvostelijoiden mukaan heikkoja. Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan mukaan 2012 on kaikkien aikojen surkein tieteiselokuva. Perusteluiksi Nasa sanoo sen, että auringonpurkausten mikrosäteilyn vaikutus maapallon ytimeen ja sitä kautta mannerlaattojen liikkeeseen on täysin mahdotonta. 

Elokuva kannattaakin katsoa juuri sillä silmällä, että NASA ja kriitikot ovat haukkuneet elokuvan, mutta se tuotti tekijöilleen noin 547 000 000 euroa. 

2012
TV5
21:00

Katso elokuvan traileri alta:

Lue myös: Ennustus: Maailmanloppu alkaa ensi vuonna

Lue myös: Maailmanloppu tulee jälleen viikonloppuna - syynä musta kuu

Kilpailut

Uusimmat