Kuva: Fotolia

Kakkaisitko julkisella paikalla? Ruisrockissa se on mahdollista

06.07.2016 17:30 - Pauliina Jokinen

Turussa on mahdollista käydä vessassa hämmentävissä olosuhteissa.

Tulevana viikonloppuna vietettävä Ruisrock jaksaa yllättää: festivaalivierailla on mahdollisuus käydä lasisessa vessakopissa muiden festivaalivieraiden ympäröimänä. Kyseessä on osa Turun ammattikorkeakoulun ja Ruisrockin tekemää yhteistyötä, joka toteuttaa festivaalien ympäristöohjelmaa.

Opiskelijat ovat suunnitelleet festivaaleille vessakopin, joka on valmistettu peililasista. Käyttäjä näkee siis kaikki ympärillä olevat ihmiset, mutta peililasien ansiosta muut eivät näe sisälle.

Vessa sijoitetaan festivaalialueen pääsisäänkäyntien läheisyyteen. Muun muassa Ruisrockin lauantai on loppuunmyyty ja paikalle odotetaan 35 000 vierasta. Katsojia siis riittää.

- Kyllä siellä voi aika epämukava fiilis tulla, tutkimusryhmän vetäjä Piia Nurmi kertoo.

Peililasien takia ulkopuolella olevat ihmiset saattavat myös herkästi peilailla itseään, mikä saattaa tuntua vessan sisäpuolella hämmentävältä. Vessan ideana onkin myös ottaa esille vessassa käynnin yksityinen puoli – kaikkialla maailmassa oma rauha ei ole itsestäänselvyys.

- Köyhimmissä maissa kaikilla ei ole vessoja ja ihmiset käyvät puskissa. Silloin ulosteet aiheuttavat tauteja ja muun muassa raiskaukset ovat todellinen riski. Rockhuussi haluaakin myös herättää kysymyksen, miltä tuntuisi, jos olisi aina katseiden alaisena, Nurmi sanoo.

Vessa on festivaalien ajan kaikkien halukkaiden käytössä ja se pidetään siistinä ja kauniina. Vielä keskiviikkona vessa oli täysin korkkaamaton.

- Tästä on helppo puhua ja nauraakin, mutta vessan käyttäminen jännittää. Aion kyllä testata sen, Nurmi kertoo.

Lue myös: Ryan Reynoldsin ilmeestä nettihitti: "Näyttää kuolleen sisäisesti"

Suosittelemme

Uusimmat