Kuva: Fotolia

Houkuttaako ensimmäinen tatuointi? 7 asiaa, joita tulee pohtia ennen sen ottamista

31.07.2016 16:15 - Emmi Moilanen

Tatuointi pysyy iholla ikuisesti. Joskus upean kuvan takia kannattaa jopa matkustaa kauemmaksi kotoa.

Cosmopolitan listasi tärkeimmät asiat, jotka tulee ottaa huomioon erityisesti ennen ensimmäisen tatuoinnin hankkimista.

1. Älä kopioi ideaa muilta

Muiden upeista tatuoinneista inspiroituminen on jopa suotavaa, mutta törmätessäsi erityisen hienoon kuvaan, älä sorru ottamaan siitä tismalleen samanlaista kopiota omaan ihoosi. Käytä mielikuvitustasi ja kerro rohkeasti ideoitasi tatuointiartistillesi. Häneltä saat myös mielipiteitä ja näkökulmia siihen, millainen kuva olisi sopiva juuri sinulle.

2. Älä tee hätiköityjä päätöksiä

Tatuoinnin poistaminen on usein pitkä, kivulias ja kallis prosessi. Kun ajatus ensimmäisen tatuoinnin ottamisesta on herännyt, älä anna alkuhuuman kuitenkaan viedä mukanaan. Harkitse tarkkaan mihin kohtaan haluat ensimmäisen tatuointisi ottaa ja millainen se on tyyliltään.

3. Valitse tatuoija tarkkaan

Ota huomioon, että jokainen tatuoitsija tekee omannäköistään jälkeä ja tyylisuuntauksia on olemassa useita.

- On yleistä, että ensimmäistä tatuointiaan harkitsevat ihmiset ajattelevat kaikkien tatuointiartistien pystyvän tekemään minkä tyylisiä tatuointeja tahansa. Tämä on kuitenkin harhaluulo, kertoo tatuointiliikkeen omistaja Ben Lakin.

Tutustu siis etukäteen tatuointiartistien portfolioihin ja nettisivuihin. Näin saat selkeän käsityksen siitä, millaiset tatuoinnit ovat heidän erikoisalaansa ja voisiko tyyli olla sitä, mitä omalta tatuoinniltasi haluat.

4. Tatuoinnin takia kannattaa matkustaa

Potentiaalista tatuointiartistia ei kannata hylätä sen takia, että ette satu sijaitsemaan samassa kaupungissa.

- Se saattaa maksaa sinulle hieman enemmän, mutta esimerkiksi autoja hankitaan myös kaukaa ja saatat omistaa menopelin vain muutaman vuoden ajan. Tatuointi tulee pysymään ihollasi huomattavasti kauemmin, Lakin vertaa.

5. Jätä aurinkoloma väliin

Älä varaa tatuointi-aikaa juuri ennen lomamatkaa etelän lämpöön. Aurinko voi olla erittäin haitallinen tuoreelle tatuoinnille ja kohonneen tulehdusriskin lisäksi se saattaa jopa haalistaa vasta otetun kuvan värejä.

- Suosittelemme aina vähintään suojakerrointa 50, toteaa Lakin ja lisää, että auringon palvomista tulisi malttaa odottaa noin 6-8 viikon ajan uuden tatuoinnin ottamisesta.

6. Syö hyvin

Tatuointipäivän aamuna syö riittävän suuri aamupala, vaikka tuntuisi siltä, että et ole nälkäinen. Tällä tavalla varmistat, että verensokerisi ei pääse tippumaan juuri ennen tatuoijan tuoliin istumista. Jos kyseessä on suuri kuva, jonka tekeminen vie aikaa, pakkaa mukaasi myös tarpeeksi välipalaa pitääksesi verensokerisi tasapainossa koko päivän ajan.

7. Mene paikalle hyvin levänneenä

Hyvät yöunet ennen tatuointiaikaa ovat olennainen osa valmistautumista, etenkin jos tiedät, että prosessista on tulossa pitkä. Jätä siis väliin edellisen illan juhlahumu sekä alkoholipitoiset drinkit ja suuntaa ajoissa nukkumaan. Hyvin levänneenä siedät todennäköisesti myös tatuoimisesta aiheutuvaa kipua hieman paremmin.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Ankkuri, sydän tai mandala - katso millainen tatuointi sinulle sopii horoskooppimerkkisi mukaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat