Kuva: Fotolia

Naiset kiroilevat jo miehiä enemmän!

11.11.2016 10:45 - Senni Loikala

Miesten kiroileminen on puolittunut parin viimeisen vuosikymmenen aikana. Naisilla muutos on päinvastainen.

Naiset kiroilevat jo miehiä enemmän, selviää tuoreesta, kahden brittiläisen yliopiston tekemästä tutkimuksesta. Siitä uutisoivat esimerkiksi The Times ja WPXI-uutissivusto.

Tutkimukseen osallistui 36 ihmistä, joiden puhetta äänitettiin kolmen tunnin ajan päivässä. Tuloksista selvisi, että naiset käyttävät v*ttu-voimasanaa 546 kertaa miljoonaa sanaa kohden, kun taas miehillä luku on 540 kertaa samasta määrästä sanoja.  

Naiset käyttävät nykyään v*ttu-kirosanaa yli 500 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin parin viimeisen vuosikymmenen aikana. Miehillä kyseisen voimasanan käyttö on puolestaan puolittunut.

Brittiläisen ESRC-tutkimussäätiön professori Tony McEnery uskoo, että naisten kiroileminen olisi lisääntynyt miesten vaikutuksesta. Tasa-arvon paraneminen on saanut naiset myös kiroilemaan aiempaa enemmän.

- Mitä enemmän tasa-arvo paranee, sitä vahvemmin naisten ja miesten käyttämän kielen rajat sekoittuvat ja katoavat. Herrasmiesmäinen käyttäytyminen ja naisellinen kielenkäyttö ovat jäämässä historiaan.

Koska tutkimus on tehty Isossa-Britanniassa, on mahdollista, että Suomessa tulokset poikkeaisivat tämän tutkimuksen tuloksista jonkin verran.

Lue myös: Kiroilemisessa on kiistattomia etuja - lue parhaat hyödyt!

Lue myös: 10 asiaa, jotka vain kiroilevat naiset ymmärtävät

Lue myös: Kuinka monta kirosanaa keksit minuutissa? Katso, mitä tuloksesi kertoo sinusta

Lähde: WPXI

Kilpailut

Uusimmat