Pelkästään ihmiset eivät hyödy koirien välittömyydestä - myös gepardit tarvitsevat tukikoiria!

30.06.2017 18:15 - Senja Rapila

Helposti stressaantuvilla gepardeilla kerrotaan olevan eläintarhassa omat tukikoirat, jotka lievittävät suurten kissaeläinten hermostuneisuutta.

San Diego Zoo Safari -puisto on käyttänyt tukikoiria gepardeille jo 1980-luvulta lähtien. Tukikoirien läheisyys auttaa muun muassa gepardien lisääntymisessä, kun villieläimet muuten tuntevat olonsa muuten kovin rauhattomiksi vankeudessa, vaikka kyseessä ei olisikaan eläintarha, vaan eläinten suojeluun tarkoitettu puisto.

Koiran läheisyys auttaa gepardeja asettumaan vankeuteen ja lievittää niiden hermostuneisuutta. Tämä on hyvin tärkeää sen kannalta, että uhanalaiset gepardit pystyvät jatkamaan sukuaan myös vankeudessa.

- Dominoivan koiran seura auttaa, koska gepardit ovat luonnostaan hyvin ujoja, eikä sitä luontaista ominaisuutta voi jalostaa niistä pois, eläinten koulutuksen vastaava Janet Rose-Hinostroza on kertonut Thought Co. -julkaisulle.

- Kun koira ja gepardi laitetaan toistensa seuraan, gepardi katsoo koirasta vinkkejä käyttäytymiseen ja kopioi sen käytöstä. Näin gepardit saavat koiralta iloisen ja menevän viban itseensä.

Kerrotaan, että gepardien tukikoirat ovat yleensä koiratarhoista pelastettuja koiria, joille on annettu uusi elämäntarkoitus gepardien seurakavereina.

Mikäli sinua kiinnostaa lukea enemmän gepardien ja koirien yhteiselosta, voit lukea lisää englanniksi täältä.

Ja sitten parhaimpaan osioon; Voit katsoa kuvia suloisista parivaljakoista alapuolelta:

Mutta gepardien lisäksi myös tiikereillä on tukikoiria.

Lähde: Mashable, Thought Co.

Lue myös: Koiran reaktio naurattaa verkossa - ei halua synttärikakkuunsa koskettavan

Lue myös: Koiranomistajan pahin painajainen on mudassa kieriskelevä lemmikki - katso mallia videolta

Lue myös: Koiranpennut ovat maailman suloisimpia otuksia - katso video, joka piristää ankeimmassakin säässä

Kilpailut

Uusimmat