Kuva: Shutterstock

Suomalaiset avautuivat, mitä he sanoisivat nuorelle itselleen: 'Elä nyt, koska sairaus rajoittaa...'

28.03.2019 19:45 - Katariina Auvinen

Radio Novan iltapäivässä aiheutti keskustelua se, mitä ihmiset sanoisivat nuorelle itselleen.

Docento julkaisi uutuuskirjan, Kirjeitä nuorelle itselleni, jossa julkisuudesta tutut henkilöt kertovat, mitä he sanoisivat teini-ikäiselle itselleen. Kirjassa kokemuksensa jakaa muun muassa laulaja Arttu Wiskari, jonka opettajan sanat pureutuivat miehen mieleen syvästi. 

Opettaja oli tiuskaissut Wiskarille suutuspäissään, että tästä ei tule koskaan mitään. Yläkoululainen nuorukainen oli päättänyt, että hän näyttää opettajalleen, että tämän sanomiset eivät todellakaan pidä paikkaansa. Asia herätti paljolti keskustelua Radio Novan iltapäivässä. 

- Onneksi tämä juttu päättyi onnellisesti. Jos saisin sanoa teini-ikäiselle Niinalle jotain niin se olisi; muista, että sinä kelpaat, Radio Novan iltapäiväjuontaja Niina Backman pohti. 

Suomalaiset innostuivat kertomaan Backmanille, mitä he kertoisivat teini-ikäiselle itselleen, jos siihen olisi mahdollisuus. 

"Sanoisin nuorelle itselleni, että usko itseesi. Sinä olet ainutlaatuinen." 

"Nuorelle minälleni sanoisin, että sulla on koko elämä aikaa. Poikia tulee ja menee, nauti siitä. Sinä riität ja kelpaat kyllä. Sinä olet upea, rakasta itseäsi ja kyllä ne muutkin rakastaa sinua." 

"Kuulostaa hirvittävän pinnalliselta, mutta sanoisin tämän silti; sinä kelpaat. Sinä olet kaunis ja sinulla on hyvä vartalo. Älä lähde ekan paskiaisen matkaan, pystyt parempaan. Sinua lihavaksi haukkunut äiti ja isoäiti ovat väärässä. Et ole kaunis, jos laihdutat, olet kaunis nyt!" 

"Mieti, mitä todella haluat elämältä ja toteuta se. Hulluimmatkin haaveet ovat toteutettavissa, kunhan tekee vain suunnitelman vaihe vaiheelta ja lähtee toteuttamaan sitä kohti." 

"Elä täysillä ja tee kaikkea mistä haaveilet. Nyt kun tiedän, että sairaus rajoittaa loppuelämän kaikkea tekemistä." 

"Sano sille rautatieaseman portailla läheisyyttäsi kaipaavalle vaaleapaitaiselle nuorelle naiselle, että niin minäkin sinua. Sano se, muuten sinua kaduttaa." 

"Muista aina olla ihminen. Kaikki hyvät ja pahat teot tulevat takaisin joskus." 

Lue myös: IS: Täällä suomalaiset ovat tyytyväisimpiä seksielämäänsä - löytyykö oma paikkakuntasi listalta?

Lue myös: Suomalaiset aikuiset saavat liian vähän vitamiineja - lue, mihin kannattaa kiinnittää huomiota

Lue myös: Suomalaiset ovat seikkailunhaluisia matkustajia - Afrikan kohteet kasvattavat suosiotaan

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat