Kuva: Shutterstock

Somessa leviää hämmentävä optinen illuusio - mustavalkoiset kuvat nähdään värillisinä

03.08.2019 14:15 - Milena Raappana

Kuvat huijaavat aivoja luulemaan niiden olevan värillisiä.

Optiset illuusiot kiinnostavat ja puhuttavat ihmisiä. Esimerkiksi vähän aikaa sitten Twitterissä levisi kuva, jossa pystyi näkemään sekä oven että rannan

Yhden aivoja huijaavan illuusion jakoi ekonomi Lionel Page omalla Twitter-tilillään. Kuvat ovat alunperin mustavalkoisia, mutta niiden päälle on asetettu erivärisiä viivoja, pisteitä ja ruudukkoja. Värilliset kuviot saavat aivot luulemaan, että kyseessä olisi värillinen kuva. 

Page kirjoitti twiittinsä oheen:

"Tämä on mustavalkoinen valokuva. Vain viivoissa on väriä. Se, mitä "näet" on aivojesi oletus todellisuudesta ja tapa täyttää epätäydellinen informaatio."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Page myös twiittasi kuvien alkuperäisen lähteen Twitter-käyttäjä @hodefoting:n twiitin, jossa on toinen samanlainen esimerkki mustavalkoisesta kuvasta värillisten kuvioiden kanssa. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Page kirjoitti Patreon-sivustolleen, että kyseessä on visuaalinen kokeilu, jossa leikitellään samanaikaisilla kontrasteilla. 

"Ylikyllästettu värillinen ruudukko mustavalkoisen kuvan päällä aiheuttaa sen, että mustavalkoiset solut havaitaan värillisinä."

Kuten Metro.co.uk:n julkaisusta käy ilmi, aivomme eivät tiedä, mitä tehdä epätäydellisellä informaatiolla, joten ne täyttävät tämän aukon tiedossa ja olettavat kuvien olevan värillisiä. 

Lue myös: Hurja optinen illuusio sekoittaa pään - löydätkö kuvasta 16 ympyrää?

Lue myös: Testaa ja hämmenny: 5 optista illuusiota, jotka saavat sinut epäilemään silmiäsi

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat