Suomen tunnetuin kissa Sämpy nostettiin esiin isolla ulkomaisella sivustolla - joko seuraat?

30.10.2019 11:15 - Iiro Myllymäki

Sämpy-kissaa seuraa jo yli 100 000 ihmistä Instagramissa.

Joko seuraat somessa Sämpy-kissaa? Muhkealla maatiaiskissalla on Instagramissa peräti yli 100 000 seuraajaa, ja määrän voi hyvin olettaa kasvavan. Sämpy on nimittäin saanut nyt huomiota myös ulkomailla, kun suosittu Bored Panda -sivusto on nostanut esiin kissan kuvia.

Bored Panda kirjoittaa, että vauhdikkaat kissakuvat ovat omiaan ”tuomaan hymyn kasvoille, piristämään päivää ja antamaan syyn nousta sängystä ylös”. Bored Panda on myös haastatellut kissan omistajaa Riikka Hedmania. Naisen ottamissa kuvissa seikkailevat Sämpyn lisäksi myös Hiskias Hääppönen, Elmeri ja Nelli.

Hedman kertoo haastattelussa, miten Sämpystä tuli suoranainen somejulkkis, josta suomalaismediat ovat jo innolla kirjoittaneet. Kaikki sai alkunsa siitä, kun nainen voitti vuonna 2014 Kamera-lehden valokuvauskilpailun ja sai palkintona järjestelmäkameran, joka suoriutuu hyvin liikkuvan kohteen kuvaamisesta. Nainen päätti harjoitella kameran käyttöä kuvaamalla kissojaan.

- Sain hienon hyppäämiskuvan Sämpystä. Lähetin kuvan paikalliseen sanomalehteen, ja siitä tuli niin suosittu kuva, että toimittaja tuli tekemään juttua kissasta. Kun artikkeli tuli julki, sain paljon pyyntöjä, että Sämpylle pitäisi perustaa Facebook-sivu. Facebookin jälkeen loin Sämpylle Instagram-tilin.

Facebookissakin Sämpyä seuraa yli 40 000 käyttäjää.

Lue myös: Ihastuttava Daisy-kissa etsii kotia - eläimen erikoinen naamakuvio varasti huomion

Lue myös: Lemmikinkuljetusreppu raivostuttaa somessa: "Mielestäni tuo on eläinrääkkäystä"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat