Kuva: Rönttösrouva

Suomalaisleipomo tempaisi ja kehitti herkun joka viedään käsistä: 'Huumoria selkeästi kaivataan'

20.03.2020 12:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vessapaperikakusta riittää kahdeksalle herkkusuulle.

Viime ajat ovat olleet monille yrityksille haastavia. Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi ihmisiä on kehotettu pysymään enemmän kotona ja juhlia ja muita yhteisiä kokoontumisia on kehotettu välttämään. 

Rajoitukset ovat osuneet suuresti moneen yrittäjään. Kun ihmiset eivät liiku, ei tuotteille ole kysyntää. Se huomattiin myös Rönttösrouva-leipomossa, jossa kehiteltiin heti tilanteeseen sopiva uutuustuote.

Tätä nykyä Rönttösrouvan valikoimissa onkin kakku, joka on inspiroitunut vessapaperirullasta. Kahdeksalle hengelle riittävä kakku pitää sisällään passionmoussea.

- Tämän kakun tilaajat ovat olleet ihan vauvasta vaariin. Niin naisia kuin miehiä. Tuntuu, että ihmiset haluavat nyt olla osa tätä hässäkkää. Me halusimme tuoda iloa tämän kaiken keskellä ja on ihanaa huomata, että se on todella tarttunut. Ihmisillä selkeästi on tarve huumorille tämän kaiken keskellä, yrittäjä Saana Lampinen kertoo Voice:fille.

Tällä hetkellä paperikakkutehtaassa käy kuhina ja uusia kakkuja on tulossa, mutta nyt ihmisiltä odotetaan malttia.

"”Paperitehtaamme” käy täysillä ja pyrimme valmistamaan wc-paperirullakakkuja kaikille halukkaille. Kysyntä on yllättänyt meidät ja ihan samaan tahtiin emme pysty arkkeja holkin ympärille käärimään," yrityksen Facebook-sivuilla kerrotaan. 

Lampisen mukaan on hienoa, että kakut liikkuvat, mutta tällä hetkellä raha ei ole tärkeintä.

- Minulle tärkeintä on se, että samaan aikaan kun olen huolissani siitä, että saan pidettyä henkilökuntani terveenä, pystymme luomaan myös uskoa myös muille samassa tilanteessa oleville yrityksille. 

- Tässä hetkessä en mieti asiaa liiketoiminnallisesti, vaan minusta parasta tässä on se, että nyt teemme tätä kaikki yhdessä. Me emme olisi tässä ilman asiakkaita ja tällä haluan muistuttaa kaikkia myös siitä, että yrittäjät tarvitsevat tukea, jotta he ovat täällä vielä kriisin jälkeenkin. 

Mutta miten on uusien innovaatioiden laita? Onko luvassa vielä lisää koronakriisin inspiroimia kakkuluomuksia?

- On meiltä kyllä jo kyselty, että onko tulossa esimerkiksi käsidesikakkua. Mielellämme kyllä jatkamme hassuttelua, joten nyt todellakin kannattaa ehdottaa, että mihin aiheeseen meidän seuraavaksi kannattaa tarttua, Lampinen naurahtaa. 

- Pidetään yllä huumoria ja pilke silmäkulmassa myös jatkossa. 

Kuvat kakusta pääset katsomaan alta. 

(kuva: Rönttösrouva)

Lue myös: Äiti tilasi tyttärelleen Moana-aiheisen kakun - tulos on hyvin kyseenalainen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat